Кремль розповсюджує фейк про заміну Зеленського на Авакова за підтримки США

Кремль розповсюджує фейк про заміну Зеленського на Авакова за підтримки США

Фото: Перший Криворізький

Російські пропагандисти поширюють фейкову інформацію про те, що Білий дім готує заміну Володимиру Зеленському. Можливим наступником за їхніми словами може стати екс-глава МВС України Арсен Аваков.

Російський державний медіаконгломерат «РИА Новости» та низка інших пропагандистських ресурсів, серед яких Telegram-канал Владіміра Соловйова поширили брехню про те, що нібито США незадоволені Зеленським та готують йому заміну. Ймовірним наступником пропагандисти називають Арсена Авакова.

«Адміністрація США передбачає розгорнути потужну інформаційну кампанію з дискредитації Зеленського, щоб змусити його залишити посаду, а також шукає заміну главі київського режиму, яка влаштувала б більшість західних союзників. За інформацією розвідки, як найбільш підходяща кандидатура розглядається колишній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков», — пишуть «РИА Новости», посилаючись на службу зовнішньої розвідки Росії.


З 2023 року російська пропаганда неодноразово стверджує, що «режим Зеленського» от-от зруйнується, прогнозуючи Україні то військовий переворот, то «Майдан-3», то усунення президента сторонніми силами.

Також росіяни вчергове наголошують, що від 20 травня 2024 року Зеленський є нелегітимним та наводять слова Владіміра Путіна про те, що, єдиною легітимною владою в Україні залишається Верховна рада та її спікер.

Кремлівські вигадки спрямовані на те, щоб переконати українців та власних громадян, що Україна начебто є «нестабільною» державою, керованою ззовні.

Посилання скопійовано в буфер обміну