Меблі для офісу «Ветеран» у Кривому Розі: хто став переможцем тендера

Меблі для офісу «Ветеран» у Кривому Розі: хто став переможцем тендера

Фото: Перший Криворізький

Нещодавно створене комунальне підприємство «Сервісний офіс “Ветеран”» у Кривому Розі оголосило новий тендер на закупівлю офісних меблів після скасування попереднього через порушення.

В офісі «Ветеран» криворіжцям допомагатимуть з оформленням документів і надаватимуть юридичні консультації. Психологи проводитимуть індивідуальні та групові зустрічі для ветеранів і їхніх родин. Також тут проходитиме арттерапія, можна буде дізнатися про безкоштовні спортивні заняття, взяти участь у Veterans Family Games, відвідувати танцювальні заняття та багато іншого.

Комунальне підприємство «Сервісний офіс “Ветеран”» планують відкрити наприкінці серпня 2024 року. Воно розташоване на проспекті Металургів.

13 травня 2024 року криворізьке комунальне підприємство «Сервісний офіс “Ветеран”» оголосило відкриті торги на придбання офісних меблів. Очікувана сума закупівлі становила 249 тисяч 490 гривень.

За ці кошти підрядник мав надати 67 одиниць офісних меблів, а саме:


з/п
Найменування, марка та модель (у разі наявності)Кількість, шт.
1Стіл тумбовий9
2Стіл приставний1
3Стіл письмовий2
4Стелаж для зберігання документів8
5Тумба мобільна з шухлядками і поличками2
6Тумба мобільна з шухлядками2
7Шафа-пенал2
8Стіл з вологостійкою стільницею3
9Вішак для одягу7
10Стілець офісний12
11Крісло офісне11
12Диван в стилі лофт3
13М’яке крісло в стилі лофт4
14Крісло ортопедичне1

В аукціоні взяли участь п’ять учасників із такими пропозиціями:

ПП «ЦИТАДЕЛЬ М»
191 000 гривень
ФОП Кутенкова О. О.193 490 гривень
ФОП Ульяхов Сергій Іванович235 000 гривень
ТОВ «ВЕСТ ВУД КОМПАНІ 2012»245 000 гривень
ФОП Ковтун Олексій Володимирович245 944 гривень

4 червня «Сервісний офіс “Ветеран”» визнав переможцем аукціону ФОП Ульяхов Сергій Іванович. 5 червня ФОП Кутенкова подала скаргу до комісії Антимонопольного комітету на прийняте замовником рішення про відхилення тендерної пропозиції.
Підставою для відхилення стало перевищення цін у пропозиції граничних сум витрат на деякі товари, які затвердив Кабмін. Водночас вони стосувалися закупівель за кошти державного бюджету, а не місцевих. 7 червня Антимонопольний комітет узяв скаргу до розгляду. 19 червня комісія завершила розгляд скарги та постановила зобов’язати комунальне підприємство «Сервісний офіс “Ветеран”» скасувати рішення про відхилення тендерної пропозиції від підприємця Ольги Кутенкової та рішення про визнання підприємця Сергія Ульяхова переможцем закупівлі.

1 липня «Сервісний офіс» опублікував інформацію про скасування тендера через неможливість усунення виявлених порушень законодавства у сфері публічних закупівель, а 2 липня оголосив нові торги на придбання 66 одиниць офісних меблів на суму 249 тисяч 490 гривень.


з/п
Найменування, марка та модель (у разі наявності)Кількість, шт.
1Стіл тумбовий9
2Стіл приставний1
3Стіл письмовий2
4Стелаж для зберігання документів8
5Тумба мобільна з шухлядками і поличками2
6Тумба мобільна з шухлядками2
7Шафа-пенал 2
8Стіл з вологостійкою стільницею3
9Вішак для одягу7
10Стілець офісний12
11Крісло офісне11
12Диван в стилі лофт 3
13М’яке крісло в стилі лофт4

(Без ортопедичного крісла з попереднього переліку.)

В аукціоні взяли участь два учасники:
– ФОП Кутенков М. В. з пропозицією в 181 тисячу 110 гривень;
– ФОП Ніколаєнко Крістіна Вадимівна з пропозицією в 241 тисячу 960 гривень.
17 липня з’явилось повідомлення про намір укласти угоду з Кутенковим.

19 липня Крістіна Ніколаєнко подала вимогу про усунення порушення, у якій зазначила, що в тендерній пропозиції Кутенкова ціна на шафу-пенал становить 5 000 грн, стіл тумбовий — 3 000 грн, що не відповідає нормам постанови Кабінету Міністрів України №332 від 04.04.2001, а саме перевищує граничні суми витрат на придбання меблів щодо шаф і столів.

Замовник відхилив вимогу, пояснюючи, що Постанова КМУ №332 щодо граничних сум витрат стосується саме стола письмового та шафи для паперів, а означені позиції — шафа-пенал і стіл тумбовий — не підпадають під обмеження вищенаведених нормативних актів. Водночас нагадаємо, що згідно з рішенням АМКУ щодо попередньої закупівлі, учасники торгів за кошти місцевого бюджету можуть не враховувати вимоги цієї постанови уряду.

За даними аналітичної платформи YouControl, ФОП Кутенков зареєстрований у грудні 2000 року в місті Дніпро. Цьогоріч Кутенков отримав держзамовлень на суму 491 тисяча 732 гривні.

Зазначимо, що ФОП Кутенков М. В. та ФОП Кутенкова О. О. мають однакові юридичні адреси та e-mail.

Нагадаємо, що облаштування сервісного офісу «Ветеран» виконувала цьогоріч криворізька фірма «Сапсан» за 11 мільйонів 941 тисячу 250,40 гривні.

Більше про те, на що йдуть гроші платників податків, читайте в спецпроєкті «Бюджет Кривого Рогу».

Фото: Владислав Нестеренко

Посилання скопійовано в буфер обміну