Масовані удари через F-16: російські пропагандисти сіють паніку

Масовані удари через F-16: російські пропагандисти сіють паніку

Фото: Перший Криворізький

Пропагандисти з РФ поширюють інформацію, що Україна через постачання винищувачів F-16 зазнає наймасованішої комбінованої повітряної атаки, начебто підготовленої російською стратегічною авіацією. Ці заяви базуються на анонімних російських телеграм-каналах.

Російське видання «Аргументы и Факты», яке з 2014 року перебуває у власності уряду, поширило статтю «Обнулення F-16. В Україні чекають найпотужніший російський ракетний удар».
У публікації йдеться про те, що анонімні пабліки повідомляють про підготовку до «наймасованішого за всю історію» повномасштабної війни російського ракетно-безпілотного удару. Вони це пов’язують із прибуттям американських винищувачів F-16.


«Аргументы и Факты» посилаються на телеграм-канал «Легитимный», який маскується під український. Але ще у 2021 році кіберфахівці Служби безпеки України викрили, що для створення та адміністрування цього каналу спецслужби РФ залучили українських громадян.Крім того, спецслужби РФ курують такі канали: «Резидент», «Картель», «Сплетница», «Чорний квартал», «Политический расклад», «Нетипичное Запорожье», «Тремпель Харьков», «Одесский фраер», «Днепр live», «Николаев live», «Херсон live».

Читайте також: Фейки та маніпуляції: які загрози несуть анонімні телеграм-канали криворіжцям

Насправді російські авіаційні та ракетні удари відбуваються постійно і не залежать від постачання конкретної зброї.

Гучні заголовки про «майбутній наймасованіший ракетний удар по Україні» створені для збільшення аудиторії анонімних телеграм-каналів, часто пов’язаних із Росією, та для сіяння паніки серед українців.

Офіційні сторінки Повітряних сил України в соцмережах є єдиним надійним джерелом інформації про потенційні атаки стратегічної авіації та морських ракетоносіїв.

Фото: Владислав Нестеренко

Посилання скопійовано в буфер обміну