Жителі будинку в Саксаганському районі Кривого Рогу скаржаться на відсутність води

Жителі будинку в Саксаганському районі Кривого Рогу скаржаться на відсутність води

Фото: Перший Криворізький

Мешканці одного з будинків по вулиці Івана Авраменка у Саксаганському районі Кривого Рогу майже рік мають проблеми з водопостачанням. А декілька днів вода взагалі не потрапляє до їх осель, через що люди змушені набирати її у дворі – з діжки Кривбасводоканалу.

Про це редакції «Першого Криворізького» повідомили жителі багатоповерхівки.

Читайте також: Мешканці будинку у Покровському районі 3 місяці без води, що каже Кривбасводоканал

Восени минулого року в будинку № 14 по вулиці Івана Авраменка та в ряді сусідніх будинків зникла холодна вода – її не було майже тиждень.

Як з'ясувалося, проблема полягала в наступному. До теплорозподільчого пункту (ТРП), розташованого між будинками №14 і №1, перестали подавати воду.

За словами мешканців будинку, причини цього шукали протягом тижня, але так і не знайшли.

Тоді через похолодання комунальники прийняли тимчасове рішення:
  • прокласти пластикові труби прямо по землі;
  • заживити «обезводнені» будинки за рахунок потужностей сусідніх, іншими словами, від інших ТРП.

Минув майже рік, але тимчасове рішення перетворилося на стале: пластикові труби так і лежать на землі, нічим не захищені.

Тиск у системі значно впав, і верхні поверхи будинку № 14 майже не отримували необхідної кількості води.

Станом на сьогодні, 24 липня, вода у будинок вже декілька діб не поступає взагалі. Люди змушені виходити у двір, вишикуватися у черги та набирати воду з діжки, що організовує Кривбасводоканал.

«На 8 поверсі вже четвертий місяць немає води. Буквально з місяць – текла тоненьким струмочком тільки вночі, приблизно з 02:00 до 03:30. Наразі немає вже й вночі», - повідомила жителька будинку, яка йшла набирати воду з діжки.

Мешканці першого поверху розповіли, що вода зникла більше двох діб тому. На п’ятому поверсі – люди без води вже більше чотирьох діб.

Мешканці неодноразово зверталися до Кривбасводоканалу та управляючої компанії «Житлосервіс», бо проблема залишається невирішеною й мешканці продовжують страждати від відсутності води.

Кривбасводоканал відповів, що заміна транзитного трубопроводу холодного водопостачання у підвалі будинків 12-14 по вулиці Івана Авраменко запланована на 2024 рік, але наразі відсутня можливість виконання даних робіт.

У разі необхідності воду завжди можна набрати у водорозбірній колонці, яка розташована на вулиці Івана Авраменка, 14 (між 4-5 під'їздом).


Щоб дізнаватись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького" .

Посилання скопійовано в буфер обміну