Бельгія допоможе Україні у підготовці медзакладів до зими та реабілітації постраждалих

Бельгія допоможе Україні у підготовці медзакладів до зими та реабілітації постраждалих

Фото: freepik

Україна з Бельгією підписали меморандум про співробітництво. Бельгія підтримуватиме українську систему охорони здоров’я до 2029 року, допоможе з підготовкою українських медзакладів до майбутнього зимового періоду, реабілітацією для українців, які постраждали через наслідки повномасштабної війни.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

Забезпечення автономії лікарень у тепло-, водо- та електропостачанні – важливе завдання наразі, зважаючи на щоденні атаки ворога на медичну інфраструктуру та енергетичну систему.

Бельгія допоможе не тільки з підготовкою до майбутнього осінньо-зимового сезону, а ще й з посиленням нашої медичної системи у довгостроковій перспективі.

Підписаний меморандум з бельгійським агентством з розвитку «Enabel» закладає міцний фундамент для розвитку співпраці у сфері охорони здоров'я та визначає пріоритетні напрямки такої взаємодії.

Зокрема, йдеться про 40 лікарень, які будуть оснащені всім необхідним для автономної роботи.

Підписання меморандуму сприятиме посиленню обміну знаннями й досвіду, а також розбудові потенціалу між українськими та міжнародними фахівцями, підвищенню доступності та якості медичних послуг з особливим акцентом на психічне здоров'я, психосоціальну підтримку, реабілітацію та електронну охорону охорони здоров'я (eHealth).

Так, у межах меморандуму передбачається співробітництво у таких пріоритетних напрямах:
  • підтримка українського сектору охорони здоров'я у забезпеченні безперервності надання медичної допомоги, враховуючи шкоду, завдану війною українській медичній та енергетичній інфраструктурі;
  • підтримка реалізації інфраструктурних проектів закладів охорони здоров'я, інтегруючи принципи відбудови «краще ніж було», зокрема, підвищення енергоефективності, модернізація інфраструктури відповідно до вимог інтеграції в ЄС та впровадження нових підходів до покращення якості медичної допомоги;
  • підтримка України у напрямі соціально-фізичної та психічної реабілітації для цивільних і військових;
  • розбудова партнерських відносин між бельгійськими та українськими партнерами у сфері охорони здоров'я, в тому числі між лікарнями та університетами обох країн для взаємного обміну та навчання;
  • підтримка реформ з огляду на інтеграцію до ЄС.
Меморандум про співпрацю між українською та бельгійською сторонами діятиме протягом чотирьох років та посилить стійкість й ефективність медичної системи попри наслідки повномасштабної війни.

Читайте також: у Кривому Розі встановили 5 сонячних електростанцій на медичних і соціальних об’єктах.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну