У Кривому Розі встановили 5 сонячних електростанцій на медичних і соціальних об’єктах

У Кривому Розі встановили 5 сонячних електростанцій на медичних і соціальних об’єктах

Фото: Управління преси та внутрішньої політики Криворізької міськради

У Кривому Розі встановили 5 сонячних електростанцій на об’єктах медичної та соціальної інфраструктури і дошкільному закладі.

Про це повідомляє управління преси та внутрішньої політики Криворізької міськради.

У дитячому садку №202 у Саксаганському районі встановили сонячну електростанцію потужністю 30 кВт. Сонячні панелі надані місту в рамках технічної допомоги від Німеччини. За розрахунками, проєкт дозволить скоротити витрати на електричну енергію до 30%.

Олександр Генін, представник ТОВ «КОМПАНІЯ «СОЛАРІС ПРОЕКТ» зазначив, що за рік сонячна 30-кіловатна мережева електростанція може генерувати до 36 тисяч КВт електроенергії.

«Саме це дозволить дитячому садочку компенсувати своє споживання та заощаджувати електроенергію при цьому тарифі який є на даний момент. Було встановлено 132 панелі потужністю 225 Вт. Вони мають мережевий 30 КВт інвертор, який дозволяє об’єднати цю систему в єдиний центр. На сьогодні є обмеження по передачі електроенергії в міську мережу, коли це питання стабілізується то цей об’єкт зможе передавати електроенергію у міську мережу», — додав Олександр.
Сонячні електростанції встановлені також у лікарнях №9 та 16 та двох Будинках милосердя.

В повідомленні зазначається, що сонячні панелі планують встановлювати ще у інших закладах освіти, а також на об’єктах критичної інфраструктури - Водоканал та «Швидкісний трамвай.

Крім того, у місті триває проєкт з Європейським банком реконструкції та розвитку з підвищення енергоефективності 36 шкіл та дитячих садків, а також залучення інвестицій приватних інвесторів – енергосервісних компаній (ЕСКО), без залучення додаткового фінансування з бюджету міста.

У рамках впровадження енергоефективних технологій та економії енергоресурсів Кривий Ріг залучає міжнародних партнерів. Зокрема, Німеччина передала для бюджетних закладів міста сонячні панелі – 1800 штук загальною потужністю в 405 кВт.

Читайте також: Данія внесе 4,7 мільйони євро для відновлення енергооб’єктів України.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну