Як уникнути захворювання на гострі кишкові інфекції

Як уникнути захворювання на гострі кишкові інфекції

Фото: Freepik (ілюстрація)

Влітку захворюваність на гострі кишкові інфекції підвищується. Причиною цього захворювання зазвичай є вживання недостатньо термічно обробленої їжі, неякісних харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках та у місцях несанкціонованої торгівлі.

Про це повідомляє Центр громадського здоров’я України.

Правила, щоб уникнути кишкових інфекцій:

  • не купуйте їжу на стихійних ринках або з рук у приватних осіб;
  • мийте руки перед приготуванням та споживанням їжі;
  • мийте і дезінфікуйте всі поверхні та кухонне приладдя для приготування їжі;
  • ретельно просмажуйте чи проварюйте продукти, особливо м’ясо, яйця і рибу;
  • доводьте страви до кипіння, щоб вони готувалися щонайменше за 70°С,
  • не залишайте приготовану їжу за кімнатної температури довше, ніж на 2 години;
  • зберігайте їжу, дотримуючись температурного режиму та термінів придатності, вказаних виробником;
  • використовуйте для приготування їжі якісну, очищену воду;
  • не вживайте консерви, особливо домашні, якщо в них здута кришка, змінився колір, запах або якщо ви не впевнені у їх якості;
  • в умовах тривалої відсутності електроенергії, не вживайте харчові продукти, які довго зберігалися в холодильнику без електропостачання.

Читайте також: В Україні 31 людина постраждала від зміїної отрути: як діяти при укусі.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну