Як уникнути захворювання на гострі кишкові інфекції
Фото: Freepik (ілюстрація)
Про це повідомляє Центр громадського здоров’я України.
Правила, щоб уникнути кишкових інфекцій:
- не купуйте їжу на стихійних ринках або з рук у приватних осіб;
- мийте руки перед приготуванням та споживанням їжі;
- мийте і дезінфікуйте всі поверхні та кухонне приладдя для приготування їжі;
- ретельно просмажуйте чи проварюйте продукти, особливо м’ясо, яйця і рибу;
- доводьте страви до кипіння, щоб вони готувалися щонайменше за 70°С,
- не залишайте приготовану їжу за кімнатної температури довше, ніж на 2 години;
- зберігайте їжу, дотримуючись температурного режиму та термінів придатності, вказаних виробником;
- використовуйте для приготування їжі якісну, очищену воду;
- не вживайте консерви, особливо домашні, якщо в них здута кришка, змінився колір, запах або якщо ви не впевнені у їх якості;
- в умовах тривалої відсутності електроенергії, не вживайте харчові продукти, які довго зберігалися в холодильнику без електропостачання.
Читайте також: В Україні 31 людина постраждала від зміїної отрути: як діяти при укусі.
Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького".