Криворіжцям радять як поводитися з питною водою у пляшках

Криворіжцям радять як поводитися з питною водою у пляшках

Фото: Перший Криворізький

Для криворіжців підготували поради щодо поводження з питною водою у пляшках, яких потрібно дотримуватися завжди.

Про це йдеться на сайті Центру громадського здоров’я МОЗ.

Читайте також: 105 проб з відхиленням від нормативів: на Дніпропетровщині перевірили якість питної води

Не зберігайте воду на сонці. Сонячні промені можуть нагрівати пластикові/скляні пляшки, що сприяє виділенню шкідливих хімічних речовин у воду. Зберігайте воду в прохолодному, темному місці.

Перевіряйте термін придатності. Як і будь-який інший продукт, бутильована вода має свій термін придатності. Вживайте воду до вказаної дати, щоб уникнути потенційних проблем зі здоров'ям.

Зберігайте воду в закритих пляшках. Щоб запобігти потраплянню бактерій і забруднень, завжди закривайте пляшку після використання. Відкрита пляшка може стати місцем розмноження мікроорганізмів.

Використовуйте воду протягом декількох днів після відкриття. Відкрита пляшка води повинна бути використана протягом 3-5 днів. Після цього часу якість води може почати погіршуватися.

Зберігайте воду подалі від хімічних речовин. Не зберігайте бутильовану воду поруч з агресивними хімікатами, наприклад, миючими засобами, оскільки пластикові пляшки можуть вбирати запахи та речовини з навколишнього середовища.

Не заморожуйте бутильовану воду. Пластик може тріскатися або деформуватися при заморожуванні, що може призвести до потрапляння хімічних речовин у воду.

Використовуйте фільтри для багаторазових пляшок. Якщо ви використовуєте багаторазові пляшки, інвестуйте у фільтр для води. Це допоможе забезпечити додатковий рівень очищення та покращити смак води.

Регулярно мийте багаторазові пляшки. Якщо ви користуєтесь багаторазовими пляшками, мийте їх щодня з мийним засобом і теплою водою, щоб запобігти розмноженню бактерій.

Не використовуйте одноразові пляшки повторно.

Щоб дізнатись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-канала "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну