За тиждень на Дніпропетровщині зареєстрували понад 3 тисячі випадків захворювання на ГРВІ

За тиждень на Дніпропетровщині зареєстрували понад 3 тисячі випадків захворювання на ГРВІ

Фото: freepik

Протягом минулого тижня зареєстрували 3114 випадків ГРВІ, що на 3,9% менше показника минулого тижня. Серед них дітей — 42,5%. До лікарень госпіталізовано 269 хворих, з них 157 дітей.

Про це повідомляє Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ.

В загальній структурі ГРВІ на COVID-19 припадає 2,9%. Зареєстровано 90 випадків. Серед них дітей – 13,3% (12 осіб). 22 пацієнта знаходились на стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров’я області із діагнозом COVID-19. Летальні випадки не зареєстровані.

По області зареєстровано 157 випадків гострих кишкових інфекцій (ГКІ), що на 25% більше попереднього тижня. Серед них дітей — 61%.

Також зареєстрували 1 випадок кашлюку.

Крім того зареєстрували 1 випадок підозри на гострий вірусний гепатит.

З осередків сказу серед тварин в заклади охорони здоров’я звернулося 8 постраждалих, із них 3 дитини, всі отримують лікувально-профілактичну імунізацію.

Також за тиждень обстежено на холеру 158 людей з гострою кишковою інфекцією, результат негативний.

В лабораторіях досліджено на холеру 59 проб з об’єктів довкілля — 19 проб води відкритих водоймищ та 40 проб стічної води. В 2-х пробах прісної води водоймищ виділено вібріон не О1 групи, який не викликає захворювання на холеру, але може викликати захворювання на гостру кишкову інфекцію.

Крім цього, у Дніпрі зареєстрували випадок отруєння невідомими грибами дитини 2023 року народження (під час прогулянки біля будинку на газоні дитина з’їла сирий гриб).

Читайте також: як вберегтися від отруєння грибами.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну