Утеплення дитсадків: в Дніпрі судитимуть групу підозрюваних у розтраті 1,2 мільйона гривень

Утеплення дитсадків: в Дніпрі судитимуть групу підозрюваних у розтраті 1,2 мільйона гривень

Фото: Нацполіція

У Дніпрі судитимуть групу підозрюваних у розтраті 1,2 мільйона гривень, які мали піти на утеплення фасадів дитячих садочків.

Про це йдеться на сайті Нацполіції у Дніпропетровській області.

Серед фігурантів - заступник директора комунального підприємства Дніпровської міської ради, двоє керівників комерційної структури та фізична-особа підприємець.

За даними слідства, обвинувачені підписали акти виконаних робіт, заздалегідь знаючи про їх невідповідність реальному стану. Якість матеріалів, які використовували під час робіт, та їх обсяг не відповідав проєктній документації.


Внаслідок таких дій на рахунки підрядників були перераховані кошти з бюджету, а сума завданих при цьому збитків становила понад 1,2 мільйона гривень.

Обвинувальний акт направили до суду. Дії фігурантів кваліфікували як:
  • розтрата чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах (частина 5 стаття 191 Кримінального Кодексу України);
  • службове підроблення у складі організованої групи (частина 3 стаття 27, частина 3 стаття 28, частина 1 стаття 366 ККУ).

Максимальне покарання за статтями – ув’язнення на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.


Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну