Чи пройшла залізнична станція Кривий Ріг-Головний перевірку на інклюзивність

Чи пройшла залізнична станція Кривий Ріг-Головний перевірку на інклюзивність

Фото: Перший Криворізький

Сьогодні, 27 червня, голова громадської організації “Рух без меж“ у Кривому Розі Юрій Понькін провів перевірку на інклюзивність залізничної станції Кривий Ріг-Головний за ініціативою Укрзалізниці.

Про це повідомляють журналісти «Першого Криворізького» з місця подій.

Минулого року вже була подібна перевірка вокзалу, однак було багато рекомендацій, щодо змін та покращення. За рік працівники вокзалу внесли ряд змін, зокрема розширили двері, зробили нижче віконця на квиткових касах для людей на кріслах колісних, встановили кнопки виклику персоналу для допомоги людям з інвалідністю тощо.

У цьому ж році Юрій Понькін відзначив:

«Чесно, здивований і дуже задоволений результатами. Є буквально пара зауважень, котрі я озвучив начальниці вокзалу. Цілком все добре».

Під час перевірки оглядали пандуси при вході у будинок вокзалу, розміщення об'єктів у самому вокзалі, вказівники «Люди з інвалідністю» та контрастні розмітки, можливість переходу на інші колії, а також туалет.


За словами Юрія, критичних зауважень він не побачив. Його порадували каси для людей на кріслах колісних з додатковими віконцями, а також зала підвищеного комфорту. Серед зауважень:

  • пандус при вході до будівлі вокзалу має перевищений кут нахилу майже вдвічі. Хоча минулого року він відповідав нормам, однак після ремонту привокзальної площі, його змінили;
  • не вистачає контрастних позначок для людей з порушеннями зору;
  • трохи не вистачає вказівників руху;
  • при вході до вбиральні трохи завищений поріг;
  • у вбиральні зависоко розташоване дзеркало

Окрім того, домовилися про окреме місце для людини крісло колісних біля станції підзарядки.

У підсумку склали протокол, куди внесли всі зауваження і пропозиції. Начальниця вокзалу Ольга Жук зазначила, що усі рекомендації виконають до кінця поточного року.

«Я можу сказати впевнено, що цей вокзал може сміливо зустрічати людей з інвалідністю, наших ветеранів поранених, котрі будуть повертатися з війни», — підсумував Юрій Понькін.

Минулого року також проводили перевірки на інклюзивність станції вокзалу Червона та Рокувата за ініціативою Укрзалізниці.



Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну