На вокзалах Кривого Рогу зміни в бік безбар`єрності досить помітні, – активіст Юрій Понькін

На вокзалах Кривого Рогу зміни в бік безбар`єрності досить помітні, – активіст Юрій Понькін

Фото: Рух без меж

Днями, за участі Громадської організації «Рух без меж», були проінспектовані три залізничні вокзали та станції Кривого Рогу на предмет доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Про це розповів голова ГО "Рух без меж" Юрій Понькін.

«Загалом картина досить оптимістична. Недоліки є, всі вони у протоколі, але і зрушення в бік безбар'єрності досить помітні. Зараз надважливо, що вокзали готові гідно зустрічати і проводжати наших поранених захисників (чого не скажеш про місто в цілому)», – розповів Юрій.

Він відзначив бажання начальниць «Червоної» та «Рокуватої» робити свої об'єкти кращими, зручнішими.

«На їх фоні досить дивна поведінка керівництва «Головного» вокзалу — призначивши мені зустріч, запросили тишком посадовицю Довгинцівського виконкому, котра і підписала папери без моєї участі. А зауважень до «Головного» найбільше», – додав Юрій.


Перевірки проводилися з керівництвом вокзалів.

«Всі зауваження були занесені до спеціального протоколу, котрий поїде до Укрзалізниці та транспортний відділ виконкому Криворізької міської ради. Один екземпляр залишається на вокзалі. Внесені поправки доступно/не доступно. Що треба зробити, щоб було гарно і доступно», – повідомив голова «Руху без меж».

Більшість зауважень стосувалася людей з порушеннями зору. Це тактильні і візуальні елементи доступності, таблички, вказівники, шрифти Брайля, контрастні смуги.


«На вокзалі Рокувата я був зранку, а вже вдень там наліпили контрастні смуги на скляні прозорі двері. Як того вимагають державні будівельні норми», – розповів Юрій Понькін.

Він поділився інформацією про ліфт для людей з інвалідністю на вокзалі станції Рокувата.

Ліфт вже працює, а до цього багато років не функціонував. Після втручання ГО «Рух без меж» ліфт запустили.


Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Редактор: Тетяна Корник

Посилання скопійовано в буфер обміну