Міндовкілля та ДЕІ перевірить коксохімічне виробництво АМКР в Кривому Розі

Міндовкілля та ДЕІ перевірить коксохімічне виробництво АМКР в Кривому Розі

Фото: Перший Криворізький

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України ухвалило позапланову перевірку Державною екологічною інспекцією дотримання на коксохімічному виробництві промислового підприємства «АрселорМіттал Кривий Ріг» законодавства про охорону атмосферного повітря.

Про це редакції «Першого Криворізького» стало відомо з офіційного сайту Міндовкілля.

Нагадаємо, що 23 червня Металургійний та Довгинцівський райони міста були покриті «брудними» хмарами від викидів коксохімічного заводу, а містяни відчули сморід у повітрі.

«Чинний дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» від 05.01.2022 №UA12060170010378670-І-0094 встановлює дозволені норми викидів від роботи підприємства та визначає першочергові адміністративні дії у разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

Тобто найперше суб’єкт господарювання має поінформувати Міндовкілля та ДЕІ про факт надзвичайної ситуації, будь-який викид, несправність або аварію, вказати детальну інформацію про цю аварію та вжити заходів для мінімізації викидів», — пишуть на офіційному сайті Міндовкілля.


Своєю чергою підприємство «АрселорМіттал Кривий Ріг» повідомило лише 24 червня Міндовкілля і ДЕІ щодо заходів, які були вжиті на коксохімічному виробництві для локалізації та ліквідації надзвичайної ситуації.

Також представники АМКР повідомили, що за результатами аналізу показників автоматизованих постів спостереження №№ 1-9 ПАТ «АМКР» з 07:00 до 07:20 ранку 23 червня було зафіксовано перевищення концентрацій по пилу та CO2 на автоматизованому пості спостереження № 2 при північному напрямку вітру. А вже о 8 ранку на коксохімі ліквідували займання, після чого до 10:00 було виконано охолодження обладнання коксового цеху №1 водою.

Державні екологічні інспектори планують з’ясувати обставини, за яких відбулося перевищення максимально разових концентрацій по пилу та CO2. А через 5 днів після перевірки Держекоінспекція повідомить Міндовкілля щодо її результатів.

Редакція «Першого Криворізького» продовжує слідкувати за розвитком подій, тому більше про результати перевірки заводу АМКР читайте у наступних матеріалах.


Посилання скопійовано в буфер обміну