Причетні спецслужби: пропагандисти звинувачують Україну у терактах на території РФ

Причетні спецслужби: пропагандисти звинувачують Україну у терактах на території РФ

Фото: Перший Криворізький

Росіяни вчергове безпідставно звинувачують Україну у терактах, які відбуваються на території Російської Федерації. Це все робота пропаганди.

23 червня в Дербенті, Дагестан, невідомі напали на православний храм та синагогу, а в Махачкалі обстріляли пост ДПС, ще одна перестрілка була поряд із Свято-Успенським кафедральним собором. Внаслідок цих атак загинуло дев'ять людей, семеро з них — поліцейські. Постраждали 25 людей, повідомив муфтіят (округ, керований муфтієм) Дагестану.

«За цим можуть стояти спецслужби України та країн НАТО… Тому що ми розвиваємо успіх на СВО у всіх фронтах, а отже, ситуацію треба розкачати всередині нашої країни», — сказав депутат держдуми від Дагестану Абдулхакім Гаджієв.

Голова Ради Федерації Валентина Матвієнко заявила, що до теракту в Дагестані можуть бути причетні інші держави.

«Головний захисний механізм для нас полягає в чіткому усвідомленні, що те, що відбулося, не має жодних об'єктивних передумов, чуже нам і є абсолютно цинічною провокацією, старанно спланованою з-за кордону нашими ворогами», — сказала Матвієнко. Хоч сама вона уродженка України, вона постійно стверджує, що Україну необхідно «денацифікувати» та усіляко підтримує війну.

Брехня про український слід у терактах в Дагестані

Читайте також: Український слід: брехня росіян про замах на словацького прем’єра

Версії про причетність України не мають підстав. Подібну брехню росіяни вже поширювали після теракту в «Крокус-Сіті Голлі», обстрілу багатоповерхівки в Білгородській області та у бійці в аеропорту Махачкали в Дагестані у жовтні 2023 року.

Такі «вкиди» російської пропаганди — намагання перекласти відповідальність за тероризм власних співвітчизників на українців, підживлювати ненависть до громадян України.

Більше про російську брехню читайте у спецпроєкті 1kr.ua «Боротьба з дезінформацією»

Посилання скопійовано в буфер обміну