Інгулецький ГЗК Кривого Рогу може повністю припинити роботу через нестачу електроенергії

Інгулецький ГЗК Кривого Рогу може повністю припинити роботу через нестачу електроенергії

Фото: Перший Криворізький

Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат Кривого Рогу може припинити свою роботу через ситуацію з енергопостачанням.

Про це повідомляє ГМК Центр на сайті.

У рішенні Кабінету міністрів №611 зазначено, що електроенергія постачається до тих підприємств, які імпортують 80% від своїх потреб.

На Інгулецькому ж ГЗК витрати на світло складають 51% від собівартості виробництва залізної руди. Підвищення ж ціни на світло може вплинути на конкурентоспроможність комбінату на міжнародному ринку.

«Лише внаслідок зупинки одного ПРАТ «ІнГЗК» виробництво залізорудної продукції в Україні скоротиться на 2,7 млн тон, що приведе до падіння ВВП на 4 млрд грн, втрати 0,7 млрд грн податкових надходжень та близько $150 млн валютної виручки», — йдеться на сайті.

Зупинка роботи виробництва також призведе до зменшення залізничних та морських перевезень, а також до зниження попиту на продукцію машинобудівництва. Що у свою чергу вплине на суміжні галузі економіки.

Тому Інгулецький ГЗК просить Кабмін повернути попередні умови енергопостачання: 30% з травня по вересень або 50% з жовтня по квітень, або 50% протягом усього року. А також збільшити обласні ліміти споживання на обсяги імпортованої електроенергії.

«Центральний, Інгулецький і Північний ГЗК у 2023 році сумарно інвестували 2,3 млрд грн для підтримки виробничих потужностей», — йдеться на сайті.

Читайте також: Уникнення блекаута: чотири поїзди зі сполученням з Кривим Рогом тимчасово не курсують.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну