СБУ повідомила про підозру очільнику російської катівні  Ігоря Охріменка

СБУ повідомила про підозру очільнику російської катівні  Ігоря Охріменка

Фото: СБУ

Служба безпеки України повідомила про підозру очільнику російської катівні на тимчасово окупованій Луганщині.

Про це повідомляє Служба безпеки України в telegram.

Чоловік — колишній посадовець місцевого підрозділу розформованої міліції, який підтримав повномасштабне вторгнення РФ.

Після захоплення Старобільська він пішов на співпрацю з агресором, а вже у червні 2022 року його призначили очільником окупаційної тюрми. Фактично цей заклад функціонував як катівня, до якої звозили учасників руху опору в регіоні.

Ігор організував охорону камер та периметру російської в’язниці, в якій тримали викрадених людей, також він особисто брав участь у численних тортурах, що відбувались у застінках.

Незаконно ув’язнених тримали довгий час без їжі та води, а також імітували їхній розстріл, таким чином чоловік «вибивав» згоду потерпілих на співпрацю з окупантами.

Згодом його призначили очільником іншого окупаційного «СІЗО» у тимчасово захопленому Луганську, де він продовжує брати участь у репресіях проти місцевих жителів.

Слідчі СБУ заочно повідомили Охріменку про підозру за частиною 2 статті 28, частиною 1 статті 438 Кримінального кодексу України (жорстоке поводження з цивільним населенням, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Оскільки він переховується на тимчасово окупованій частині сходу України, тривають комплексні заходи, щоб його знайти і покарати.

Нагадаємо, СБУ повідомила про підозру голові російського банку Руслану Ареф’єву, який запроваджував «рубльову зону» в тимчасово захоплених регіонах України.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну