СБУ повідомила про підозру голові правління російського банку Руслану Ареф’єву

СБУ повідомила про підозру голові правління російського банку Руслану Ареф’єву

Фото: СБУ

СБУ повідомила про підозру голові російського банку Руслану Ареф’єву, який запроваджував «рубльову зону» в тимчасово захоплених регіонах України.

Про це повідомляє Служба Безпеки України.

За вказівкою кремля та центробанку РФ, чоловік запровадив «рубльову зону» в тимчасово захоплених регіонах нашої держави.

Для цього він відкрив більше 200 відділень російського банку в Криму, Донецьку та Луганську.

Після захоплення лівобережної Херсонщини та частини Запорізької області чоловік організував там створення ще 27 «філій» банку.

Здебільшого відкриття банків відбувалося на базі захоплених відділень місцевих українських банків. Таким чином Росія намагається зробити всі готівкові та електронні розрахунки на тимчасово непідконтрольних Україні територіях в російських рублях.

Крім того, окупаційні структури Банки фінансували підрозділи російських військ. Найбільше це стосується виплати «зарплат» окупантам та покриття затрат на їхнє «розквартирування».

Також на відділення кремлівського банку максимально заведені всі банківські розрахунки місцевих окупаційних адміністрацій РФ.

Слідчі СБУ заочно повідомили Руслану Ареф’єву про підозру за частиною 5 статті 27, частиною 3 ст.атті 110 Кримінального кодексу України (умисні дії, вчинені з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до тяжких наслідків).

Тривають комплексні заходи для притягнення зловмисника до відповідальності.

СБУ повідомила про підозру соратниці Владіміра Путіна Валентині Матвієнко, яка санкціонувала війну РФ проти України.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну