Санкціонувала війну РФ проти України: соратниці Путіна повідомили про підозру

Санкціонувала війну РФ проти України: соратниці Путіна повідомили про підозру

Фото: СБУ

СБУ повідомила про підозру соратниці Владіміра Путіна Валентині Матвієнко, яка санкціонувала війну РФ проти України.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Валентини Матвієнко обіймає посаду голови ради федерації федеральних зборів Росії, яка сприяє російській війні проти України.

Вона входить до найближчого кола соратників Владіміра Путіна та санкціонувала повномасштабне вторгнення РФ — підписала рішення верхньої палати російського парламенту про введення військ країни-агресора на територію нашої держави. Також посадовиця погодила ратифікацію угод щодо «приєднання» тимчасово окупованих частин Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей до складу РФ.

Наразі Валентина координує поширення кремлівського режиму на цих територіях України під виглядом їхньої інтеграції в «законодавче поле» Росії. Також продовжує публічно поширювати фейки про Сили оборони України та ситуацію на фронті.

У виступах в ефірах російських пропагандистських телеканалів посадовиця заперечує існування України як суверенної держави і закликає до її повного захоплення.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили Матвієнко про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:
  • частина 3 статті 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • частина 3 статті 436-2 (виправдовування, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).
Раніше жінка отримала заочну підозру ще за двома статтями Кримінального кодексу України — підбурення до розв’язання та ведення агресивної війни.

Оскільки зловмисниця перебуває на території Росії, тривають комплексні заходи для її притягнення до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Раніше ми писали про те, що СБУ повідомила про підозру продюсеру Юрію Бардашу, який втік до Росії, виправдовує війну РФ проти України та закликає до захоплення Києва і Харкова.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну