Закликає до захоплення України: продюсеру Юрію Бардашу повідомили про підозру

Закликає до захоплення України: продюсеру Юрію Бардашу повідомили про підозру

Фото: СБУ

СБУ повідомила про підозру продюсеру Юрію Бардашу, який втік до Росії, виправдовує війну РФ проти України та закликає до захоплення Києва і Харкова.

Про це повідомляє Служба безпеки України в telegram.

На початку повномасштабного вторгнення Юрій втік до Росії та розпочав широку інформкампанію на підтримку окупантів — регулярно публікує антиукраїнські дописи на сторінках власного telegram-каналу із загальною аудиторією майже 50 тисяч користувачів.

Також закликає до захоплення Києва та Харкова і повторює тези російської пропаганди в ефірах рупорів кремля на відеохостингу YouTube.

На підставі зібраних доказів СБУ повідомили Бардашу про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України:
  • частина 2 статті 109 (публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій);
  • частини 1, 2 статті 110 (розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території на порушення порядку, встановленого Конституцією України);
  • стаття 436 (пропаганда війни);
  • частини 1, 3 статті 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).
Оскільки продюсер переховується від правосуддя на території Росії, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти України.

Читайте також: правоохоронці повідомили про другу підозру відомому бізнесмену за замовне вбивство.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну