Чи оновили криворіжці свої дані в ТЦК: опитування

Чи оновили криворіжці свої дані в ТЦК: опитування

Фото: Перший Криворізький

18 травня в Україні набув чинності оновлений закон про мобілізацію. Відтепер кожен чоловік зобов’язаний постійно носити з собою військово-обліковий документ і пред’являти його на вимогу представника ТЦК, поліцейського або прикордонника. Ми запитали у криворіжців чи оновили вони свої дані, і якщо ні, то де планують.

Деякі з опитаних чоловіків вже встигли оновити дані в Територіальних центрах комплектування, щоб не відкладати це на потім.

Містянин зазначив, що планує оновити дані фізично, тому що вважає, що це більш надійно.
«Читаю багато інформації про застосунок. Робота застосунку поки що не налагоджена: переходиш по посиланню, воно не дає звантажити, ти шукаєш застосунок в інтернеті, знаходиш якісь фейкові програми. Де гарантії того, що мої дані з застосунку не підуть наліво? Я просто візьму на роботі вихідні дні та прийду оновити дані до ТЦК», — додає чоловік.
Другий криворіжець розповів, що чекає даних про перевірку застосунку та планує оновити дані в застосунку.
«Фізично ходив до ТЦК у 2022 році, де мене зняли з військового обліку через зір», — ділиться чоловік.


Багато криворіжців ще не встигли оновити дані та зазначають, що терміну на оновлення даних достатньо — 2 місяці.

Криворіжець, який давно стоїть на обліку розповів, що ще не прийняв рішення де обновляти дані.
«Збираю інформацію, слухаю що кажуть інші люди, фахівці, юристи. Оскільки я стою на обліку, то думаю в мене є ще час почекати. Я ще чув, що зараз великі черги в ТЦК, це також дуже незручно. Скоріше за все дочекаюся, поки спаде ажіотаж і не буде черг та сходжу оновити дані фізично», — додав містянин.


Ще один криворіжець розповів, що швидко та безпроблемно оновив свої дані в застосунку.

У Міністерстві оборони України відповіли на найпоширеніші питання українців, в тому числі криворіжців, щодо застосунку Резерв+.

Чоловік, який приїхав до Кривого Рогу з П’ятихаток розповів, що коли йому було 40 років, його зняли з обліку. Нещодавно він ходив до ТЦК, де йому повідомили, що він не військовозобов’язаний.

Ми зустріли військового який прокоментував це питання :
«Я служу, тому не маю потреби оновляти свої дані, але тим, хто не служить — треба. Потрібні нові сили на фронті, поповнення, тому закликаю чоловіків оновити дані».

Щоб дізнатись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до
viber-канала "Первого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну