Колишнього заступника Голови Служби безпеки України судитимуть за дезертирство

Колишнього заступника Голови Служби безпеки України судитимуть за дезертирство

Фото: Офіс Генерального Прокурора

До суду скерували обвинувальний акт стосовно колишнього першого заступника Голови Служби безпеки України - керівника Антитерористичного центру при СБУ.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Колишній правоохоронець 23 лютого 2014 року самовільно виїхав на територію Криму щоб ухилитися від військової служби та уникнути кримінальної відповідальності за злочини відносно учасників масових акцій протесту в Києві та державної зради під час Революції Гідності.

Чоловік залишився на території півострова та не виконав наказ безпосереднього начальника - Голови СБУ - повернутись до місця проходження військової служби – Центрального управління СБУ.

Також колишній правоохоронець порушив порядок поводження з документом секретної інформації з грифом «цілком таємно», і втратив його.

Йому інкриміновано дезертирство, непокору та втрату документа, що містить державну таємницю (частина 3 статті 408, частина 3 статті 402, частина 1 статті 329 Кримінального кодексу України).

Наразі обвинувачений переховується на території держави-агресора.

Стосовно нього обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Раніше ми писали про те, що СБУ повідомила про підозру соратниці Владіміра Путіна Валентині Матвієнко, яка санкціонувала війну РФ проти України.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну