Правоохоронці викрили махінацію з генераторами для військових на 5 мільйонів

Правоохоронці викрили махінацію з генераторами для військових на 5 мільйонів

Фото: ДБР

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру командиру військової частини та його заступнику, а також двом підприємцям за привласнення генераторів для потреб ЗСУ на понад 5 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Підприємці, які спеціалізуються на продажі генераторів, у 2022 році «домовились» із заступником командира військової частини, щоб той забезпечив перемогу підконтрольного ділкам товариства на закупівлю тисячі дизельних генераторів для потреб ЗСУ. Сума контракту становила майже 43 мільйони гривень.

Підприємці уклали додаткову угоду, скориставшись недбалістю командира військової частини. За оновленими умовами, при збереженій загальної суми договору, було зменшено на 133 одиниці кількість вже замовлених у Китаї генераторів. Ці 133 генератори ділки привласнили, а державний бюджет через це втратив понад 5 мільйонів гривень.

ДБР повідомило про підозру командиру військової частини за частиною 4 статті 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення до військової служби), його заступнику за частиною 4 статті 426 Кримінального кодексу України (бездіяльність військової влади).

Їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

Також повідомили про підозру директору підприємства за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Заступнику директора іншого підприємства підозрюють за частиною 3 статті 27, частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), частиною 4 статті 27, частиною 4 статті 426 (бездіяльність військової влади).

Їм загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк до дванадцяти років.

Нагадаємо, Нацполіція ліквідувала міжрегіональну злочинну організацію, створену мешканцем Дніпропетровщини, яка підробляла українські та іноземні документи.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну