Мешканець Дніпропетровщини організував злочинне угрупування, яке підробляло документи

Мешканець Дніпропетровщини організував злочинне угрупування, яке підробляло документи

Фото: Нацполіція

Нацполіція ліквідувала міжрегіональну злочинну організацію, створену мешканцем Дніпропетровщини, яка підробляла українські та іноземні документи.

Про це повідомляє Нацполіція України.

Нацполіція встановила, що 33-річний мешканець Дніпропетровщини організував незаконну аферу, до якої залучив дев’ятьох людей з різних регіонів країни і чітко розподілив між ними ролі.

Частина учасників займалась розміщенням оголошень та прийому замовлень в телеграм-каналах, інші – виготовленням та відправкою підроблених документів поштовими операторами, у тому числі — міжнародними.

Один документ коштував від 300 до 700 доларів. Отримані гроші виводили на криптогаманці та банківські картки фігурантів.

Для ліквідації злочинного угруповання поліцейські провели 50 одночасних обшуків на території Дніпропетровської, Харківської, Київської, Одеської, Сумської та Закарпатської областей, за результатами яких вилучили фейкові документи та техніку для їх виготовлення, фальшиві печатки державних установ, плівку з голографічними захисними елементами та інші докази скоєння злочинів.

Всім десятьом учасникам злочинної організації оголосили про підозру за підробку документів за попередньою змовою групою осіб (частина 3 статті 358 Кримінального Кодексу України), виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, а також збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених голографічних захисних елементів (частина 4 статті 199 Кримінального Кодексу України) та створення, керівництво та участь в злочинній організації (частини 1, 2 статті 255 Кримінального Кодексу України).

Дев’ять з учасників злочинної організації наразі перебувають під вартою. Організатор переховується за кордоном. Наразі вирішується питання щодо оголошення його в міжнародний розшук. Усім фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Раніше ми писали про те, що в Україні судитимуть військовослужбовця, який хотів продати 3 іноземні автомобілі, завезених для потреб Збройних Сил України.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну