За два мільйони в Кривому Розі планують модернізувати станції моніторингу якості повітря

За два мільйони в Кривому Розі планують модернізувати станції моніторингу якості повітря

Фото: Перший Криворізький

Криворізьке комунальне підприємство «Інститут розвитку міста» планує витратити два мільйони гривень на модернізацію стаціонарних постів для автоматичного спостереження, обробки показників якості атмосферного повітря та сервера бази даних. Про це редакція «Першого Криворізького» дізналась із сайту держзакупівель «Prozorro».

Заначимо, що станом на 22 травня торги відмінені через неможливість усунення виявлених порушень законодавства у сфері публічних закупівель.


Станом на 20 травня триває подання пропозицій компаній, які зможуть модернізувати міські станції моніторингу. За умовами проєкту договору чиновники планують модернізувати 4 станції: 1, 2, 3 та 5 (адреси станцій і райони їх встановлення в договорі не прописані). На пости автоматичного спостереження якості повітря планують:

  • встановити газоаналізатори;
  • реалізувати в спільному корпусі без примусового відбору проб повітря сенсори вимірювання масової концентрації аерозольних частинок і сенсори вимірювання газів в атмосферному повітрі;
  • забезпечити налаштування періоду передачі даних від газоаналізатора до сервера бази даних від 1 хвилини до 20 хвилин, залежно від технологічних характеристик приладу;
  • забезпечити змінність одиниць вимірювання концентрації — мкг/м?, ppb, мг/м?, ppm тощо;
  • забезпечити роботу газоаналізатора від основного електроживлення, а також наявність у приладі акумуляторної батареї для забезпечення роботи приладу в разі відсутності електроенергії в мережі;
  • провести наладку вимірювальних приладів в ПАС №1, 2, 3, 5 та забезпечити їх безперебійне функціонування й передачу даних до сервера системи екологічного моніторингу навколишнього природного середовища, а також забезпечення безперебійної онлайн-передачі даних на офіційний портал міста Кривого Рогу.
Комунальне підприємство пропонує учасникам торгів укладати договір до 31 грудня 2024 року, тобто на пів року.

Нагадаємо, що минулого року комунальне підприємство витратило на послугу технічного обслуговування системи моніторингу якості повітря 1 мільйон 183 тисячі гривень.


Фото: Владислав Нестеренко

Посилання скопійовано в буфер обміну