У Міноборони відповіли на найпоширеніші питання українців щодо застосунку Резерв+

У Міноборони відповіли на найпоширеніші питання українців щодо застосунку Резерв+

Фото: unian.net (ілюстрація)

У Міністерстві оборони України відповіли на найпоширеніші питання українців, в тому числі криворіжців, щодо застосунку Резерв+.

Про це йдеться на сторінці Міноборони у Фейсбук.

Що робити військовослужбовцям, які мають статус «в розшуку» в Резерв+? Чому так?

Військовослужбовцям не потрібно оновлювати дані щодо себе. Вони не стоять на військовому обліку, тож не можуть порушувати правила обліку.

Якщо ви все ж завантажили застосунок і побачили статус «в розшуку», це означає, що ТЦК не встиг оцифрувати ваші дані. Ви або ж найближчі члени родини можуть звернутися до територіального центру і надати необхідні документи — паспорт, податковий номер, військовий квиток та довідку про зачислення на військову службу.

Чому застосунок не доступний за кордоном?

У деяких країнах застосунок ще може бути не доступним, бо маркетам треба декілька днів на обробку будь-яких змін. Команда вирішує це питання. У найближчі дні застосунок буде доступним, як на Android, так і на iOS. І всі встигнуть оновити дані до 16 липня.

Чи треба невійськовозобов'язаним жінкам завантажувати Резерв+?

Ні. Ми дуже просимо усіх, хто не є військовозобов'язаними, призовниками та резервістами, не завантажувати застосунок. Ми розуміємо, що зараз є величезна цікавість до продукту. Але кількість запитів на авторизацію є рекордною. Тому це може спричиняти зайве навантаження на сервери та збої.

Чому дані в застосунку неправильні та містять помилки?

Застосунок забезпечує прозорість та відкритість щодо даних, які знає про вас держава. Які містяться в реєстрі Оберіг. Помилки — наслідок людського фактору. Таке періодично трапляється, коли інформація з паперових карток вручну переноситься до реєстру. Рекомендуємо звернутися до ТЦК, у якому ви стоїте на обліку, щоб виправити помилки.

Щоб дізнатись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-канала "Первого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну