У Кривому Розі пройшов конкурс-пленер «Парки та сквери міста. Нескорена весна 2024»

У Кривому Розі пройшов конкурс-пленер «Парки та сквери міста. Нескорена весна 2024»

Фото: Перший Криворізький

Цими вихідними, 18 та 19 травня, в парку Мершавцева у Центрально-Міському районі Кривого Рогу проходив весняний етап міського конкурсу-пленеру «Парки та сквери міста. Нескорена весна 2024».

Про це повідомляє журналістка «Першого Криворізького» з місця події.

Читайте також: У Кривому Розі пройшла виставка картин юних художників «Малюємо Мону Лізу разом»

Благодійний фонд «Громадський Фонд мешканців Кривбасу» влаштовує його для всіх бажаючих вже 12 рік поспіль.

Понад 200 учасників віком від 7 до 26 років, які зареєстрували для участі у пленері, отримали можливість проявити себе як в живописі, так і в графіці.


«Пленер користується великим попитом як серед малечі, так і серед дорослих. І кожного року набирає все більшого оберту. Мистецтво завжди на часі, й незалежно від віку воно має процвітати та відроджуватися. Дякуючи нашим Збройним силам, ми маємо можливість трошки відволікти дітей та дорослих від того болю, який маємо зараз у нашому сьогоденні», - поділилася виконавча директорка Благодійного фонду «Громадський Фонд мешканців Кривбасу» Марія Бризецька.


Анна, учениця творчої майстерні «Visual Art Centre», бере участь у пленерах увосьме.


«Як правило, я зображаю практично на весь формат картини дерева. Також мені подобається вводити в композицію людей. Одна з моїх робіт, на якій були зображені люди, що грають в теніс, зайняла друге місце на весняному пленері у 2023 році», — розповіла Анна.
Подивитися картини можна будена виставці робіт переможців пленеру 29 травня о 15:00 в Міському виставковому залі за адресою вул. Олександра Поля, 1.




Посилання скопійовано в буфер обміну