В ухилянтів конфіскують квартиру та машину: новий фейк пропагандистів

В ухилянтів конфіскують квартиру та машину: новий фейк пропагандистів

Фото: Перший Криворізький

У проросійських телеграм-каналах пропагандисти розповсюджують неправдиву інформацію про те, що Міністр юстиції України Денис Малюська оприлюднив список того, що не можна вилучити у громадян України, а все інше буцімто будуть забирати. Росіяни кажуть, що все згідно з законом про мобілізацію. Але це неправда. Розбираємось — чому.

«Мразі Зеленського вже тупо знущаються з українців. Міністр Малюська друкує список, що вони дозволяють залишити людям. Наприклад, якщо у вас в сім'ї 2 комп'ютери або холодильники, то один віддай Молюське», — написав проросійський блогер, фігурант бази «Миротворець» Максим Шихалєєв.


Він більш відомий під псевдонімом «Тамір Шейх», і, до слова, нині перебуває у тимчасово окупованому Росією Криму. На сайті «Миротворець» Шихалєєва називають зрадником Батьківщини, пособником російських загарбників та терористів, а також звинувачують у замаху на суверенітет та територіальну цілісність України.

Брехню, яку оприлюднив Шихалєєв, підхопили російські telegram-канали.

Читайте також: Ліміт на зняття готівки у 100 гривень: новий фейк росіян

Насправді на сторінці Дениса Малюськи немає такої публікації, скрін нібито якої розповсюджують пропагандисти.

І на сайті Міністерства юстиції теж немає публікації з переліком майна ухилянтів, яке не можна вилучати.

Втім, ми знайшли текст зі скрінів, розповсюджених пропагандою РФ, на сайті Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції. Ця публікація стосується стягнення майна у боржників, на яких відкрито виконавче провадження, а не ухилянтів і передбачено статтею 10 Закону від 02.06.2016 № 1404-VIII «Про виконавче провадження».

Такими «вкидами» росіяни намагаються сіяти недовіру громадян_ок до влади України, підірвати довіру до владних структур, викликати панічні настрої та зірвати мобілізацію, яка конче необхідна війську.

Читайте більше про фейки та маніпуляції російських пропагандистів у спецпроєкті 1kr.ua «Боротьба з дезінформацією»

Фото: Владислав Нестеренко

Редактор: Софія Скиба

Посилання скопійовано в буфер обміну