В якому районі Кривого Рогу була найгірша якість повітря

В якому районі Кривого Рогу була найгірша якість повітря

Фото: Перший Криворізький

У квітні був високий рівень забруднення повітря. Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології оприлюднив місячний звіт щодо рівня забруднення атмосферного повітря в Кривому Розі за місяць.

Згідно з опублікованими даними, минулого місяця місто стикнулося з високим рівнем забруднення повітря, з найбільш критичними показниками на автоматичному пості спостереження №7 у Довгинцівському районі Кривого Рогу.




У квітні відмічалося перевищення гранично допустимих максимальних концентрацій пилу та формальдегіду.

Нагадаємо, раніше наша редакція повідомляла, що у квітні разом з аномально теплими весняними днями до України дійшов пил з північної частини Африки. Також у місті минулого місяці був «брудний» дощ.

Протягом місяця спостерігалось перевищення гранично допустимих максимально разових концентрацій пилу та формальдегіду. Середньомісячні концентрації діоксиду сірки, оксиду вуглецю, оксидів азоту, фенолу та аміаку на всіх 5 постах не перевищували санітарно-гігієнічні нормативи.


Середньомісячна концентрація пилу перевищувала ГДК на всіх 5 ПСЗ і коливалася в межах 2,67 — 3,33. А концентрації формальдегіду перевищувала ГДК на всіх постах спостереження коливалися в межах 4,00 — 5,33.


Посилання скопійовано в буфер обміну