Стан повітря у Кривому Розі: відомі результати дослідження після пилу з Сахари

Стан повітря у Кривому Розі: відомі результати дослідження після пилу з Сахари

Фото: Перший Криворізький

Через пил та пісок із Сахари у повітрі Кривого Рогу в місті посилили контроль за станом забруднення повітря. Про це повідомляє Криворізький районний відділ лабораторних досліджень ДУ « Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» на офіційній сторінці в одній із соцмереж.

Раніше редакція «Першого Криворізького» повідомляла, що вчора, 24 квітня Кривий Ріг накрили жовті хмари та «брудний» дощ, причиною чого був саме пил з Сахари.

У місті лабораторні дослідження якості повітря проводилися як на стаціонарних постах спостереження, так і безпосередньо в місцях розташування санітарно-гігієнічної лабораторії. Фахівці зясували, що станом на 25 квітня немає підстав для серйозного занепокоєння щодо шкоди пилу з Сахари для здоров’я містян.


Якщо більш детально, то за результатами досліджень, що проводились 25 квітня 2024 року, при вітрі зі східного напрямку, було встановлено, що максимальна концентрація пилу складає 0,2 мг/м3 на вулиці Міжпланетній, 2, що у Покровському районі міста, та 0,37 мг/м3 на вулиці Володимира Великого, 21 (Саксаганський район). Тоді коли середньомісячний показник концентрації пилу в Кривому Розі для даного періоду року складає 0,3 мг/м3, а гранично допустима концентрація пилу становить до 0,5 мг/м3. Отже, результати вимірів фактично нижчі від допустимих на 1,5 — 2,0 рази.

Також у Криворізькому відділі лабораторних досліджень повідомили, що динамічне спостереження за рівнем забруднення атмосферного повітря буде продовжуватись. А в разі появи загрози небезпеки, населенню буде надано відповідні застереження та рекомендації щодо запобігання негативного впливу на здоров'я.

Посилання скопійовано в буфер обміну