Жовті хмари та «брудний» дощ накрили вранці Кривий Ріг

Жовті хмари та «брудний» дощ накрили вранці Кривий Ріг

Фото: Перший Криворізький

Сьогодні, 24 квітня, криворіжці могли спостерігати дощ жовтого забарвлення, а на багатьох автівках містян брудні сліди від крапель дощу. Про це журналістам «Першого Криворізького» повідомили містяни.

Український гідрометеорологічний центр повідомив, що пил із Сахари, який вчора спостерігався у Греції, сьогодні знов дістався території України.

На супутниковому зображенні, де пил позначено рожевим кольором, він чітко прослідковується над південними та центральними районами та поширюється на північ.


«Оскільки на більшій частині території країни погоду визначають циклон та вологі повітряні маси, це сприятиме перехопленню частинок пилу краплями води у хмарах та опадах. Тому цей пил швидше вимиватиметься з атмосфери, втім в деяких районах це явище може надавати хмарам жовтуватий відтінок, а самі дощові краплі, що випадатимуть, міститимуть цей пил і не будуть кришталево чистими», — пояснюють спеціалісти Укргідрометцентру.
Нагадаємо, що раніше редакція нашого сайту повідомляла, що у Кривому Розі була пилова буря. А вже сьогодні пил з повітря осів на автівки та містян, які потрапили під дощ.



Зазначимо, що подібні опади спостерігаються над Південними та Центральними районами, а також на Півночі країни. А сам пил залишатиметься в атмосфері над Україною аж до п'ятниці й з п'ятниці на суботу відступить на схід та атмосфера очиститься.

Посилання скопійовано в буфер обміну