РФ поширює свою пропаганду по всьому світу через марші «безсмертного полку»

РФ поширює свою пропаганду по всьому світу через марші «безсмертного полку»

Фото: Перший Криворізький

Російська пропаганда активно розповсюджує інформацію про марші «безсмертного полку» за кордоном, які організовані дипломатичними представництвами Російської Федерації. Такі акції відбулися у Туреччині, Іспанії, Венесуелі, Південній Кореї, США, Тунісі, Демократичній республіці Конго, Індії та інших країнах.

Учасники цих акцій разом несуть фотографії своїх родичів, які брали участь у Другій світовій війні, також демонстранти використовують комуністичну символіку, надягають елементи військової форми СРСР, співають російські пісні і танцюють.

Ці акції мають формувати серед мешканців названих вище країн ілюзію підтримки політики Кремля за кордоном, а також просувати меседжі про те, що українці — нацисти.

Читайте також: Росіяни продовжують використовувати події 2 травня в Одесі для пропаганди

Так, пропагандисти з державного російського медіаконгломерату «РИА Новости» наводять слова губернатора Алтайського краю РФ Віктора Томенко, який брав участь в акції «Безсмертний полк» у Сеулі: «Сьогодні ми знову зіткнулися із загрозами мирному життю. Попри спроби відродження фашизму та відродження нацизму, наш святий обов'язок — зберігати народну пам'ять про подвиг радянських людей на фронті та в тилу. Їх мужність та стійкість, уособлені особистими прикладами патріотизму, віри та справедливості та перемогу над злом».


Під час акції у Стамбулі генеральний консул Андрій Буравов заявив: «Акція сьогодні актуальна як ніколи в момент, коли біля кордонів РФ відроджується ідеологія нацизму і зводиться в ступінь ненависті за однією лише етнічною ознакою до всього, що пов'язано з Росією. Такий розвиток подій не залишає нам жодного іншого вибору, крім того, який понад 80 років тому вимушено зробили наші діди та прадіди».

Всі ці та аналогічні заяви не містять жодних фактів. Це суцільний емоційний потік слів.


Акцію «Безсмертний полк» проросійські політики із нині забороненої партії намагались запровадити в Україні та у Кривому Розі зокрема.


колаж зі сторінки користувача соцмереж Олександра Вілкула
Більше про російську пропаганду читайте у спецпроєкті 1kr.ua «Боротьба з дезінформацією»

Фото: Владислав Нестеренко

Редактор: Софія Скиба

Посилання скопійовано в буфер обміну