У Дніпропетровській області подовжили заборону на купання у водоймах

У Дніпропетровській області подовжили заборону на купання у водоймах

Фото: Перший Криворізький

За рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у 7 областях України продовжили заборону на відпочинок та купання у водоймах. Серед переліку областей є і Дніпропетровська область.
Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.

Також заборона надалі діятиме у Донецькій, Запорізькій, Одеській, Миколаївській, Харківській, Херсонській областях.

Також згідно з протоколом № 18 від 11.04.2024 Дніпровської міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, у зв’язку із продовженням дії воєнного стану в Україні, з метою забезпечення безпеки громадян на водних об’єктах міста Дніпра у літній період 2024 року ухвалено рішення щодо заборони купання. Для інформування населення у місцях масового відпочинку м.Дніпра Департаменту парків та рекреації Дніпровської міської ради доручено встановити відповідні таблички та інформаційні щити.

Але попри заборону купання та відпочинку біля водойм влітку продовжать здійснювати лабораторний контроль якості питної води, води водойм та піску у місцях масового відпочинку мешканців Дніпропетровщини. Також планують на постійній основі продовжувати очищення прибережної зони від сміття та контролювати його своєчасне вивезення. Діяльність комунальних підприємств, на балансі яких перебувають місця масового відпочинку населення на водних об’єктах, повинна відповідати вимогам Державних санітарних норм та правил утримання територій населених місць, затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України.

У Кривому Розі шахтні води могли потрапити у річку Саксагань


Посилання скопійовано в буфер обміну