Захистимо вас ракетами: розвінчання застарілих міфів Кремля

Захистимо вас ракетами: розвінчання застарілих міфів Кремля

Фото: Перший Криворізький

Україна бомбила Донбас, а Київ сам розпочав велику війну. Минуло понад два роки після початку повномасштабного вторгнення РФ, а кремлівська пропаганда досі тримається за ці застарілі міфи. Редакції «Першого Криворізького» та «Новин Донбасу» підготували для читачів серію матеріалів із сурдоперекладом з розвінчання міфів та дезінформації від пропагандистів Кремля.

Сьогодні армія Путіна продовжує знищувати цілі міста на сході України, вбиває цивільних, знищує їхнє житло, але при цьому Москва вперто каже про захист людей Донбасу. Й у свідомості рупорів Кремля не виникає жодного дисонансу.

Ще мирні Донецьк, Луганськ, Маріуполь. Схід України не висловлював особливого бажання бути Росією. Наприкінці березня — на початку квітня 2014 року Донецький інститут соціальних досліджень та політичного аналізу провів опитування в Донецьку. Дві третини мешканців підтримували перебування регіону в складі України. За можливе введення російських військ на Донбас виступали лише 20%. Але Москва вперто продовжує казати: «Донбас хотів бути з Росією». Й у свідомості рупорів Кремля не виникає жодного дисонансу. У відео нижче згадаймо, з чого все починалось.



Матеріал виконано у партнерстві з медіа «Новини Донбасу».


Відео: Олена Ситник Тадеуш Бабеуш

Редактор: Денис Шабанін

Посилання скопійовано в буфер обміну