З початку року виплати від міськради отримали майже 7,5 тисяч криворіжців

З початку року виплати від міськради отримали майже 7,5 тисяч криворіжців

Фото: Перший Криворізький

З початку року грошову допомогу від міста надали майже 7,5 тисячам мешканцям Кривого Рогу. На це виділили майже 64,4 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Криворізька міська рада
В цілому, у 2024 році на комплексні соціальні програми підтримки криворіжців виділено близько 570 мільйонів гривень.

Читайте також: на Дніпропетровщині виплатили всі види держдопомоги за квітень: кому та скільки.

Також у місті впроваджується нова Комплексна програма підтримки захисників і захисниць України та членів їх сімей. Вона охоплює великий спектр соціальних допомог, включає 70 заходів різного спрямування: організаційних, реабілітаційних, медичних, освітніх, соціальних, заходів з галузі культури та інші важливі соціальні послуги.

У Кривому Розі з 2014 року проводять системну роботу з підтримки ветеранів та їх сімей. З початку повномасштабного вторгнення її розширили. Протягом 2014-2023 років з бюджету міста на соціальну підтримку ветеранів та членів їх сімей виділили вже понад 1,3 мільярдів гривень.

З 2024 року в Кривому Розі надають матеріальну допомогу учасникам бойових дій, які брали безпосередню участь у відсічі агресії російської федерації проти України та звільнені/демобілізовані з військової служби після 24 лютого 2022.

Так, у квітні матеріальну допомогу у розмірі 5 тисяч гривень отримають 97 учасників бойових дій, які брали безпосередню участь у відсічі агресії російської федерації проти України. З початку року допомогу отримали вже 323 звільнених/демобілізованих учасників бойових дій.

Також виплати отримають діти з інвалідністю та особи з інвалідністю з дитинства. З початку року на ці виплати з міського бюджету спрямовано 12,3 мільйонів гривень. Це — діти з інвалідністю, які потребують забезпечення підгузками та онкохворі діти, інсулінозалежні діти, особи з інвалідністю з дитинства віком від 18 до 23 років, які здобувають освіту в закладах загальної, середньої, професійно-технічної, фахової передвищої та вищої освіти.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну