Українців закликають не розповсюджувати персональні дані військовополонених

Українців закликають не розповсюджувати персональні дані військовополонених

Фото: Перший Криворізький

Українців вчергове застерігають від публічного розповсюдження персональних даних військовополонених, цивільних, яких незаконно утримує Росія, та їхніх родичів.

Про це повідомляє омбудсман України Дмитро Лубінець.

Російські спецслужби активно цікавляться інформацією про військовополонених, цивільних, яких незаконно утримують вороги, та їхніх родичів. За допомогою цієї інформації росіяни можуть погіршувати умови перебування в полоні наших військових та цивільних. Моральне приниження чи залякування за умов знання персональних даних військовополоненого чи цивільного заручника може спричинити ще більшу шкоду, ніж фізичний вплив.

Тож на мирних мітингах та у соціальних мережах варто ретельно дбати про те, аби ворог не довідався персональні дані, – прізвища, імена, звання, позивний, номер бригади, частини, місце дислокації, фото тощо.

«Ворог підступний і чатує у всіх сферах. І його головна ціль не змінилася – він хоче, щоб українці й Україна перестали існувати. Пам’ятайте, що пошуками українських Захисників та Захисниць, цивільних громадян та дітей безкоштовно займаються лише уповноважені державою органи», йдеться в повідомленні.
Читайте також: Плече підтримки: на криворізькі мітинги приходять звільнені з полону Герої.

Посилання скопійовано в буфер обміну