Плече підтримки: на криворізькі мітинги приходять звільнені з полону Герої

Плече підтримки: на криворізькі мітинги приходять звільнені з полону Герої

Фото: Перший Криворізький

21 квітня, у Кривому Розі місцеві жителі вийшли на мітинг в підтримку військовополонених та зниклих безвісти, щоб вчергове нагадати всім за цю проблему, яка потребує розв’язання.

Про це повідомляє журналістка Першого Криворізького.

Військовий Максим, який був майже 2 роки в полоні і повернувся в лютому цього року розповідає, що з побратимами, які також повернулись з полону прийшов підтримати захисників, які все ще знаходяться в полоні та їх рідних.
«Тим хлопцям дуже складно, ми це знаємо як ніхто. Всі вони - гідні воїни, які повинні бути вдома з сім'ями якнайскоріше. Це мій другий мітинг, тепер я буду ходити постійно», — додає Максим.


Голова громадської організації «Сталева гвардія» Кривого Рогу Оксана Латанська розповідає, що наші захисники повертаються з полону і зараз перебувають на реабілітації, але вони виходять на мітинги щоб підтримати своїх побратимів, які ще знаходяться в полоні та їхніх близьких, які на них чекають.
«Це справді плече підтримки. Коли твій син вже давно не поруч з тобою, плече його побратима сприймається як плече сина в якійсь мірі. Сьогодні хлопці, що повернулися з полону прийшли зі своїми сім'ями. За весь час ми зі всіма мітингуючими стали великою родиною, яку об'єднує спільний біль. Стоїмо для того, щоб втрат було менше, а перемог та повернень захисників більше», — додає мати військовополоненого.

Мітингувальниця Ірина Дяченко говорить, що виходячи на мітинг народ нагадує владі та іншим людям про проблему, яку треба вирішувати якомога скоріше.



Небайдужий криворіжець Олександр розповідає, що приходить на мітинги щоб підтримати військовополонених та їхніх рідних, які давно на них чекають.
«Зараз це дуже важливо, світ повинен знати про наших Героїв, які знаходяться в полоні, в першу чергу ми повинні про це говорити», — додає мітингуючий.

Хлопець з позивним Маєр, що наразі займає посаду заступника командира організації «Центурія», розповідає, що «Центурія» регулярно приходить на такі мітинги разом з родинами військовополонених. «Центурія» є частиною великого азовського руху.
«Ми молодь, та багато наших старших побратимів знаходиться в полоні, тому ми тут стоїмо за них. Вони стали на наш захист, тому ми відповідаємо тим, що стаємо на їхніх захист тут. Багато з тих, хто мене “виховував” вже загинули на війні» — ділиться Маєр.


Щоб дізнатись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну