Прицільний удар по об’єкту оборонної промисловості: фейки росіян про ракетний удар по Дніпру

Прицільний удар по об’єкту оборонної промисловості: фейки росіян про ракетний удар по Дніпру

Фото: Перший Криворізький

Сьогодні, 19 квітня, російські окупанти завдали ударів по території Дніпропетровської області. Як повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак, ворог атакував Дніпропетровщину 16 ракетами, 11 з них було збито силами протиповітряної оборони. Також бійці ППО збили 9 з 10 безпілотників типу «шахед».

Є влучання у п’ятиповерховий житловий будинок в обласному центрі, частково зруйновані 2 верхніх поверхи. Також у Дніпрі пошкоджені 2 інфраструктурні об’єкти. Загинули дві людини, 24 постраждалих.

У Синельниківському районі через «приліт» сталося займання у будинку культури, пошкоджено 8 приватних будинків, зруйновано 4 будинки. Через ворожу атаку по Синельниковому загинули 6 мешканців, серед них двоє дітей: 14-річна дівчина і хлопчик 8 років. Поранено 6 людей, серед них дитина.

Внаслідок обстрілу Криворізького району постраждало 3 людей. Пошкоджень зазнав інфраструктурний об'єкт.

У Павлограді пошкоджене підприємство.

Як удари по Дніпропетровщині висвітлюють російські пропагандисти


Державний російський пропагандистський конгломерат «РИА новости», посилаючись на Telegram-канал колаборанта Сергія Лєбєдєва, який перебуває у тимчасово окупованому Донецьку та працює на Федеральну службу безпеки Російської Федерації (ФСБ), публікує повідомлення про те, що збройні сили РФ завдали 2 ракетні удари у районі Південного машинобудівного заводу у Дніпрі та удари по Синельниковому та Павлограду.

Російське «Военное обозрение» пише про знищення складу із військовою технікою та військовослужбовцями ЗСУ у Дніпрі.

Пропагандисти не пишуть ані про влучання у житловий будинок, ані про загиблих та поранених цивільних.

Це не вперше, коли загарбники влучають у цивільні об’єкти міста, але виправдовують це тим, що нібито завдали удар по військовим цілям.

20 квітня у Дніпрі оголосили день трауру.

Редакція «Першого Криворізького» висловлює співчуття близьким та рідним загиблих та пораненим мешканцям Дніпропетровщини.

Фото: Владислав Нестеренко

Редактор: Денис Шабанін

Посилання скопійовано в буфер обміну