Росіяни виправдовують удар по Чернігову

Росіяни виправдовують удар по Чернігову

Фото: Перший Криворізький

О 9 ранку 17 квітня російські окупанти завдали три ракетні удари по середмістю Чернігова.

Як повідомив в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако, було пряме влучання в об'єкт соціальної інфраструктури та візуальні пошкодження кількох поверхів прибудови до цієї будівлі.

Російські маніпуляції


Російський пропагандистський конгломерат «РИА новости», посилаючись на проросійське онлайн видання «Страна.ua» опублікував повідомлення про те, що нібито Нацполіція України оприлюднила кадри перших хвилин після удару по готелі у Чернігові, на якому є поранений у військовій формі.

Веб-сайт «Страна.ua» перебуває під санкціями Ради національної безпеки та оборони від 20 серпня 2021 року. Головний домен strana.ua, а також кілька його дзеркал, заблоковані більшістю інтернет-провайдерів в Україні.

Ці повідомлення підхопили інші російські пропагандисти, зокрема «Комсомольская правда».

Таким чином росіяни вчергове намагаються виправдати удари по цивільній інфраструктурі українських міст.

Читайте також: Як російські пропагандисти висвітлюють удари по Кривому Рогу

Також «РИА новости» та «Комсомольская правда» посилаються на telegram-канал колишнього українського нардепа Ігоря Мосійчука, який заявив про те, що ракетний удар окупанти завдали по готелю в середмісті, де нібито квартирували військові.

Під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну Мосійчук активно поширював російську пропаганду у своїх соціальних мережах та на різних телевізійних платформах, в тому числі виступаючи з закликами зупинити мобілізацію.

Рада національної безпеки, Центр протидії дезінформації спільно зі Службою безпеки України оприлюднили список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди, серед яких присутній і канал Мосійчука.


В результаті ударів у Чернігові загинули 18 та постраждало 78 людей, четверо з яких діти. Трьох людей вдалось врятувати з-під завалів. Пошуково-рятувальні роботи завершені, розбір завалів ще триває.

Сьогодні, 18 квітня, у Чернігові оголошений день жалоби.

Редакція «Першого Криворізького» висловлює співчуття близьким та рідним загиблих та пораненим мешканцям Чернігова.

Фото: Владислав Нестеренко

Редактор: Денис Шабанін

Посилання скопійовано в буфер обміну