На Дніпропетровщині викрили чоловіка, який наводив російські ракети і дрони

На Дніпропетровщині викрили чоловіка, який наводив російські ракети і дрони

Фото: Дніпропетровська обласна прокуратура

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, який наводив російські ракети і дрони на місто.

Про це повідомляє Служба безпеки України у Telegram.


Чоловік намагався виявити місцезнаходження української протиповітряної оборони. Окрім того, фіксував основні маршрути руху підрозділів Збройних Сил.

Отримані дані він надсилав одному з відомих блогерів партії «єдина росія». Після чого цей блогер викладав отриману інформацію у каналах, які контролює російська спецслужба. Надалі інформацію використовували для наведення ударів.

Служба безпеки викрила російського агента на початковому етапі та затримали його. У ході розслідування встановили, що зловмисником виявився ІТ-шник, прихильник російської ідеології.

У 2023 році він почав публікувати у забороненій в Україні соцмережі «Вконтакте» дописи на підтримку кремлівського режиму. Через що його помітив російський блогер та запропонував співпрацю.


Під час обшуків у чоловіка вилучили комп'ютери та мобільний телефон із доказами злочинних дій. Також зафіксовано перекази коштів з РФ на його криптовалютний гаманець.

Зловмиснику повідомили про підозру за несанкціоноване розповсюдження інформації про переміщення зброї та бойових припасів в Україну, переміщення або розміщення Збройних Сил України — частина 3 статті 114-2 Кримінального кодексу України.

Йому загрожує до 12 років тюрми. Наразі він перебуває під вартою.


Читайте також: Мешканця Дніпра підозрюють у публічному виправданні збройної агресії РФ.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну