Росіяни поширюють фейк про удар по аеродрому у Кривому Розі

Росіяни поширюють фейк про удар по аеродрому у Кривому Розі

Фото: Перший Криворізький

Низка пропагандистських російських медіа поширили інформацію про те, що нібито в ніч на 8 квітня 2024 року російські війська вразили аеродром Довгинцеве, розташований неподалік Кривого Рогу.

Фейк про удари по аеродрому у Кривому Розі


Росіяни посилаються на зрадника України та колаборанта, який перебуває у тимчасово окупованому Донецьку та працює на Федеральну службу безпеки Російської Федерації, Сергія Лебедева. За його словами, вночі в районі міста Кривий Ріг було зафіксовано один приліт. Снаряд потрапив територією аеродрому, на якому базуються літаки Збройних сил України.

Втім, вночі 8 квітня криворіжці не чули звуків вибуху та не було повідомлень про будь-які надзвичайні події на території району.


Що було насправді


7 квітня приблизно о 21:30 містяни почули звуки вибухів.

О 21:59 начальник Криворізької районної військової адміністрації Євген Ситниченко повідомив у своїх соцмережах, що у Криворізькому районі знищено ворожу ракету. О 22:40 Пресова служба Повітряного командування «Схід» на своїй сторінці у фейсбук уточнили, що на Криворіжжі знищили ворожу керовану авіаційну ракету Х-59.

За словами Євгена Ситниченка, ніч на 8 квітня у 15 громадах Криворізького району, включно з містом Кривий Ріг, пройшла без надзвичайних подій.

Таким чином, російська сторона намагається вплинути на українців, зокрема, тих, хто був змушений покинути свої домівки та перебуває в евакуації, шляхом залякування, демотивації та розповсюдження паніки. Ці дії є ключовою метою витратної російської інформаційної кампанії під назвою «Майдан-3».

Ці повідомлення також призначені для російських громадян, маючи на меті підтримати їхній переможний настрій та возвеличувати вигадані «досягнення» російської армії.

Фото: Владислав Нестеренко

Редактор: Денис Шабанін

Посилання скопійовано в буфер обміну