Якість криворізької освіти покращиться за співпраці з Люксембургом

Якість криворізької освіти покращиться за співпраці з Люксембургом

Фото: Криворізька міська рада

Співпраця з Люксембургом надає додаткові можливості для підвищення якості освіти в Кривому Розі.

Про це йдеться на офіційному вебсайті Криворізької міської ради.

Керівництво Люксембурзької державної агенції з розвитку luxDev та консалтингової компанії PROMAN ознайомилися з роботою шкіл, закладів професійно-технічної освіти та вишів міста.

Проєкт передбачає придбання понад 10 тисяч комп’ютерів за кошти Люксембургу, створення профільних лабораторій для закладів освіти, залучення кращих європейських та національних експертів, в тому числі для підвищення рівня викладання. У співпраці з Міністерством освіти та науки України розроблять та впровадять нові програми для шкіл з технічним спрямуванням та закладів профтех та вищої освіти, впровадження профорієнтації. Також посилять взаємодію навчальних закладів та підприємств і підтримають інклюзивні форми навчання для дітей з особливими потребами.

Питанню профорієнтації присвятили конференцію EdCamp, що пройшла в КНУ. Захід зібрав освітян, експертів, представників промисловості міста та підприємців.

Підвищення якості та адаптації освіти до реальних потреб ринку праці — один з ключових інструментів розвитку економіки Кривого Рогу. Важливо, щоб криворіжці мали роботу і заробітну плату.

Нагадаємо, Люксембург виділив 50 мільйонів євро на ключові заходи Кривого Рогу.

Раніше ми писали про те, що у Кривому Розі підписали з Люксембургом меморандум про відновлення Криворізького району.

Посилання скопійовано в буфер обміну