Люксембург виділив 50 мільйонів євро на ключові заходи Кривого Рогу

Люксембург виділив 50 мільйонів євро на ключові заходи Кривого Рогу

Фото: Перший Криворізький

У рамках проєкту Люксембург Україні виділить 50 мільйонів євро на фінансування ключових заходів у Кривому Розі та Криворізькому районі.

Про це повідомляє управління преси та внутрішньої політики Криворізької міськради.

20 березня Україна та Люксембург уклали угоду про співпрацю, згідно з якою Люксембург підтримуватиме Україну. Це запланований проєкт, в рамках якого виділено 50 мільйонів євро на фінансування ключових заходів у місті Кривій Ріг та Криворізькому районі.

Раніше ми писали про те, що Люксембург зацікавлений в реконструкції Криворізького району.

Проєкт передбачає декілька стратегічних напрямків, метою яких є покращення соціально-економічного становища Кривого Рогу:
  • Створення нових робочих місць через надання грантів та пільгових кредитів для мікро-, малого та середнього бізнесу. Особлива увага приділятиметься підтримці підприємництва для ветеранів, молоді, жінок та ВПО;
  • Підвищення інвестиційного потенціалу регіону для залучення інвестицій та забезпечення сталого розвитку;
  • Покращення якості освіти. Для успішного працевлаштування в місті молодь має отримувати знання, що відповідають реальним потребам ринку праці. Важливим компонентом є створення сучасних комп’ютерних класів та профільних навчальних лабораторій для забезпечення STEM-освіти (S – science, наука, T – technology, технології, E – engineering, інженерія, M – mathematics, математика), що є дуже важливим для нашого промислового регіону. А також розробку та реалізацію адаптивних програм навчання, в тому числі – перекваліфікацію, наприклад, ветеранів, які після повернення з війни хочуть отримати затребувану на ринку праці професію, щоб працевлаштуватися на підприємства Кривого Рогу. Також будуть впроваджені заходи на благо дітей з особливими потребами, забезпечуючи адаптовану інклюзивну підтримку.
  • Розвиток інфраструктури, транспорту, медицини, впровадження енергозберігаючих технологій та інше.
Ці проєкти реалізуються у співпраці з провідними європейськими експертами Lux-Dev, державною агенцією розвитку Люксембургу, та люксембурзькою консалтинговою компанією PROMAN, працюючи з Кабінетом Міністрів України, Міністерством освіти і науки України, Фондом розвитку підприємництва, Дніпропетровською ОВА та іншими державними органами влади.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну