Люксембург зацікавлений в реконструкції Криворізького району, — Денис Шмигаль

Люксембург зацікавлений в реконструкції Криворізького району, — Денис Шмигаль

Фото: www.kmu.gov.ua

19 березня відбулися переговори прем’єр-міністрів України Дениса Шмигаля та Люксембургу Люка Фрідена.
Люксембург виявив зацікавленість у реконструкції Криворізького району Дніпропетровської області.

Про це йдеться на урядовому порталі.

Глава українського Уряду Денис Шмигаль зазначив:
«Тримаємо високий темп євроінтеграції. Виконали 11 ключових рекомендацій Єврокомісії, отримали переговорну рамку ЄС, готуємося до відкриття передвступних переговорів. Маємо амбіцію пройти цей шлях швидше за будь-яку країну, яка це робила до нас. В цьому контексті підтримка Люксембургу як держави-співзасновниці Європейського Союзу для нас надзвичайно важлива»
Люксембург виявив зацікавленість у реконструкції Криворізького району Дніпропетровської області — потужного індустріального центру нашої держави. Прем'єр-міністр подякував за допомогу, яку Люксембург надає з перших днів повномасштабного вторгнення. Зокрема, це і сприяння схваленню програми Ukraine Facility та намір долучитися до відновлення України.

Денис Шмигаль наголосив на важливості співробітництва країн і у військовій сфері. Він переконаний, що співголовування Люксембургу в ІТ-коаліції, активна участь у коаліціях дронів, розмінування та артилерії, долучення до коаліції F-16 посилить обороноздатність України та наблизить нашу перемогу над ворогом.

Також на зустрічі прем’єр-міністрів йшла мова про санкційну політику проти РФ і про конфіскацію заморожених російських активів.

«За попередніми даними в Люксембурзі зберігається понад 6 мільярдів євро ресурсів РФ. Наша принципова позиція — ці кошти повинні працювати на Україну вже зараз», — підкреслив Прем’єр-міністр України.

Читайте також: ПАРЄ закликає Євросоюз визнати геноцидом те, що Росія депортує українських дітей.

Глава українського Уряду подякував Люксембургу за підтримку Формули миру Президента Володимира Зеленського та готовність долучитися до реалізації пункту щодо покарання Росії за вчинені злочини.

«Наразі триває підготовка до Глобального саміту миру, що відбудеться в Швейцарії. Очікуємо на участь понад 100 держав. Впевнений, що Люксембург зробить вагомий внесок в роботу цього масштабного форуму, який наблизить нас до справедливого миру та глобальної безпеки», — переконаний Денис Шмигаль.

За підсумками зустрічі прем’єр-міністри схвалили спільну заяву ( .docx , 21.94 Кб ).

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну