Комфорт і доступність: оновлення транспорту для мешканців Миколаєва

Комфорт і доступність: оновлення транспорту для мешканців Миколаєва

Фото: Перший Криворізький

Миколаївське комунальне підприємство «Миколаївелектротранс» під час воєнних дій активно займається відновленням і модернізацією власного транспорту. Сьогодні триває повна реконструкція тролейбуса 3002, що постраждав від обстрілу, вчиненого російською армією.

Після завершення робіт він стане першим тролейбусом у Миколаєві з автономним ходом на відстань до двадцяти кілометрів, клімат-контролем і доступом для людей з інвалідністю.

Журналісти онлайн-медіа «Перший Криворізький» поспілкувалися про модернізацію та відновлення міського транспорту з директором КП «Миколаївелектротранс» Юрієм Сметаною і майстрами підприємства.

«Наше підприємство постійно займається реконструкцією та модернізацією трамвайного парку. Ми вже успішно відремонтували та модернізували вагон КТМ 1984 року випуску, надавши йому нового зовнішнього вигляду і облаштувавши комфортний інтер’єр. Зараз ми працюємо над трамваєм того ж типу, який отримає частково низьку підлогу на задньому майданчику та кондиціонер. Усі ці роботи виконують наші працівники», — розповідає директор підприємства.


Також під час модернізації транспорту працівники підприємства вдосконалюють систему електрообладнання, що дає змогу зменшити споживання електроенергії під час його експлуатації, — пояснив нашим журналістам Петро Клименко, керівник вагоноремонтних майстерень.



Відновлення транспорту підприємства, який постраждав у результаті обстрілів РФ


З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну в результаті ворожих обстрілів було пошкоджено понад 30 тролейбусів, один із яких узагалі не підлягає відновленню. Але працівники підприємства «Миколаївелектротранс» знайшли вихід і використали каркас ущент зруйнованого тролейбуса, наповнивши його запасними деталями та елементами салону з іншого транспорту.

«Сьогодні ремонт цього тролейбуса вже на фінальній стадії, він буде з можливістю автономного ходу двадцять кілометрів. Хлопці зараз все підключають, фарбують, і плануємо його вигнати на фінальну обкатку по місту», — говорить Юрій Сметана.

Також директор підприємства розповів, що після реконструкції цей тролейбус буде мати можливість автономного ходу до двадцяти кілометрів.

Більше про відновлення транспортного складу миколаївського підприємства дивіться у відеорепортажі «Першого Криворізького» нижче.



Ми створили цей матеріал як учасники Мережі «Вікно Відновлення». Усе про відновлення постраждалих регіонів України дізнавайтеся на єдиній платформі.


Відео: Михайло Коваль

Редактор: Альона Музика

Посилання скопійовано в буфер обміну