Кривому не треба рівний: у Кривому Розі пройшла мирна акція

Кривому не треба рівний: у Кривому Розі пройшла мирна акція

Фото: Перший Криворізький

Сьогодні, 14 квітня, біля Криворізької районної державної адміністрації відбулась мирна акція «Кривий Ріг без вілкулів».

Про це повідомляє журналістка «Першого Криворізького».

Участь у мітингу взяли близько 200 людей, більшість — молодь. Вони тримали плакати з написами: «Вимагаємо створення законної військової адміністрації», «Кривий Ріг без вілкулоїдів», «Бюджет міста у 2023 — 79 мільярдів. Саша, Юра — де гроші?», «Кривому не треба рівний» та подібні.

Учасники акції, які приходили як самостійно, так і разом зі своєю сім'єю та друзями, вважають, що Вілкули повинні відповісти за всі свої дії.

«Ми прийшли, щоб підтримати молодь нашого міста проти Вілкулів. Хочеться, щоб було якесь розуміння щодо того, що у нас відбувається, хто у нас є головою військової адміністрації і чому відбувається піар влади за кошти населення. Ми проти цієї влади і хочеться нормального майбутнього з нормальними керівниками», — розповіла одна з учасниць мітингу, яка прийшла разом зі своїм неповнолітнім сином.


Під час акції мітингувальники також підписали звернення до Президента щодо утворення військової адміністрації міста та призначення її начальника з повноваженнями міського голови. Одна з організаторок акції, Вікторія Руднік, зазначила, що підписи збиратимуть ще протягом тижня по місту.

«Я відвідував подібний мітинг, напевно, ще минулого року. Сьогодні я прийшов підтримати акцію проти Вілкулів, тому що мені вже набридла їхня присутність у влади і те, що відбувається при їх, так би мовити, каденції. Тому я прийшов, щоб виразити свою думку», — поділився 24-річний учасник акції Олексій.


Після акції відбулася мирна хода по вулиці Кобилянського, проспекту Миру та вулиці Старовокзальній. Під час ходи мітингувальники вигукували: «Одна держава — один закон», «Вілкулів геть», «Кривий Ріг без вілкулів» тощо.

У результаті акції до народу ніхто з представників влади не вийшов. Тому, за словами організаторів протесту, петицію також складуть й на голову Криворізької районної держадміністрації Євгена Ситниченка. Також планують провести мирний мітинг у Києві, щоб Президент звернув увагу на криворіжців.

Самі ж організатори зауважили, що очікували більше учасників, однак відзначили, що саме місце не дуже зручне, а також деякі охочі могли переплутати місце з 95-кварталом, де проходив мітинг щодо військовополонених, тому надалі просять криворіжців бути більш уважними.

«Хотілось би, щоб ті люди, які приходили, більше проявляли ініціативи інформування мешканців міста. Найпопулярніше питання серед людей: «А кого ви хочете замість?» Ми хочемо, щоб у нас працювало нормально місцеве самоврядування. Ми хочемо, щоб наш бюджет нормально розподілявся», — зазанчив організатор мітингу Антона Кравченко.


Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну