Актуальне

Криворіжців запрошують до кінотеатру для перегляду дебютного фільму Ірини Цілик «Я і Фелікс»

Криворіжців запрошують до кінотеатру для перегляду дебютного фільму Ірини Цілик «Я і Фелікс»

Фото: Марія Кравченко

Криворіжців запрошують до кінотеатру для перегляду дебютного фільму Ірини Цілик «Я і Фелікс» з Юрієм Іздриком в головній ролі.

Про це редакції повідомила pr-менеджерка фільму Марія Кравченко.

Читайте також: Екшн, драма, комедія та пригоди: що криворіжцям подивитися у кіно

11 квітня в український прокат вийшов фільм «Я і Фелікс» — повнометражний ігровий дебют української режисерки та письменниці Ірини Цілик.

Стрічка знята за мотивами книжки «Хто ти такий?» письменника та військовослужбовця Артема Чеха.

«Я і Фелікс» розповідає історію про дорослішання хлопця Тимофія у 90-х. У центрі сюжету – його стосунки із сім’єю, друзями, першим коханням, і з колишнім контррозвідником Феліксом, який служив під час війни в Афганістані.

«Це дуже особливий для мене момент, коли фільм нарешті побачать українські глядачі, для яких він найперше і створювався. Цю стрічку сміливо можна назвати глядацькою, хоча водночас це авторське кіно. Тож я сподіваюся, що в кінотеатри прийдуть дуже різні люди. Бо цей фільм не є похмурою депресивною драмою. У ньому багато легкості, гумору, кольорів, знайомої вам музики. Я сподіваюся, цей досвід стане для багатьох доволі щемкою емоційною мандрівкою», – розповідає режисерка Ірина Цілик.

Світова прем’єра «Я і Фелікс» відбулася на 38-му Варшавському міжнародному кінофестивалі, а перший український показ — в межах Київського тижня критики у 2022 році.

Фільм також отримав спеціальну нагороду 53-го італійського кінофестивалю Giffoni у категорії Generator +16 (The CGS AWARD), спеціальну відзнаку FILMFEST HAMBURG від КМКФ «Молодість» та відзнаку в конкурсі ігрового кіно Ukraina Festiwal Filmowy у Варшаві.

Окрім того, музику до фільму написав Фіма Чупахін — піаніст і композитор. Він народився у Кривому Розі, джазову кар'єру розпочав у 2005 році. У 2007 році заснував джазовий проект Acoustic Quartet.

Подивитися фільм можна у криворізькому кінотеатрі Multiplex в ТРЦ «Victory Plaza» (проспект Центральний, 37).


Кадри з фільму, надані Марією Кравченко

Посилання скопійовано в буфер обміну