Російські пропагандисти викривляють правду про удари по Кривому Рогу

Російські пропагандисти викривляють правду про удари по Кривому Рогу

Фото: Перший Криворізький

Сьогодні вночі, 12 квітня, росіяни атакували Криворізький район чотирма безпілотниками. Всі їх збили бійці з Повітряного командування “Схід”. Російська пропаганда одразу написала про перебої зі світлом у місті. Розбираємо, що не так із заявами росіян.

Уламки одного зі збитих безпілотників впали на територію об'єкта критичної інфраструктури, внаслідок чого там виникла пожежа. Надзвичайники оперативно ліквідували її. Про це повідомив начальник Криворізької районної військової адміністрації Євген Ситниченко.

Вигадки росіян про атаку по Кривому Рогу

Тоді як російські пропагандисти з «РИА новости» опублікували у себе низку повідомлень, про те, що нібито у Кривому Розі присутні значні перебої зі світлом, посилаючись на Telegram-канал колаборанта Сергія Лебедева, який перебуває у тимчасово окупованому Донецьку та працює на Федеральну службу безпеки Російської Федерації (ФСБ).

Ці повідомлення підхопила низка пропагандистських ресурсів — «Комсомольская правда», «Газета.ru» та інші. Для поширення інформації про так звані «перемоги» та «успіхи» російської армії в Україні.


Крім внутрішньої російської аудиторії подібні повідомлення спрямовані на тимчасово окуповані території, оскільки люди там перебувають в інформаційному вакуумі та здебільшого мають доступ лише до російських джерел інформації.

Що зі світлом у Кривому Розі


Згідно з опитуванням редакції «Першого Криворізького», перебоїв з електропостачанням у побутових споживачів регіону не було і немає.

Читайте також: Удари відплати: як росіяни виправдовують удари по ДніпроГЕС

За повідомленнями Міненерго, у Дніпропетровській області через ворожі обстріли вимикали 11,7 тисячі точок обліку в 9 населених пунктах – на ранок фахівці-енергетики усіх їх заживили.

Як повідомляє Укренерго, на Криворіжжі продовжують застосовувати ліміти споживання для промислових споживачів, які діють від 1 квітня.

Таким чином росіяни намагаються залякати українців, демотивувати їх, посіяти паніку. Це стосується особливо тих, хто не живе у рідних містах, а наразі знаходиться в евакуації. Це — основна мета найдорожчої російської інформаційної кампанії «Майдан-3».

Також ці повідомлення розраховані і на російську авдиторію та мають на меті підтримку переможного духу, вихваляння «успіхами» своєї армії тощо.

Удари по українській критичній цивільній інфраструктурі військові РФ почали завдавати 10 жовтня 2022 року. Ці удари росіяни виправдовують «помстою» за підрив Кримському мосту.

Фото: Владислав Нестеренко

Редактор: Денис Шабанін

Посилання скопійовано в буфер обміну