Росіяни зняли фільм про Донеччину та показують його в Італії

Росіяни зняли фільм про Донеччину та показують його в Італії

Фото: Перший Криворізький

Російські пропагандисти з Russia Today зняли «документальний» фільм про тимчасово окуповані Донеччину та Луганщину «Донбасс. Вчера, сегодня, завтра» та влаштовують його покази в Італії.

Ворог продовжує продукувати агітпроп матеріали, за допомогою яких фони намагаються дискредитувати Україну, зменшити підтримку України від міжнародних партнерів, створити видимість підтримки іноземними громадянами російських наративів.

Як запевняють самі пропагандисти, «цей проект – не лише витвір мистецтва, а й зброя, яка допоможе нам перемогти. Початок покладено».


Російський конгломерат «РИА Новости» опублікував новину про ці покази із заголовком «В нас плевали украинские нацисты: как в Риме показали фильм про Донбасс».

Росіяни пишуть, що попри протести українців та ігнорування італійської пресою цього показу, на нього зібрався «полный зал», втім фото з вщент заповненим глядачами залом, на ресурсі немає.

Читайте також: Російські пропагандисти зняли серіал про події Євромайдану

«РИА новости» посилаються на слова нібито італійського журналіста Вінченцо Лоруссо, який одружений на уродженці Луганщини та на початку повномасштабного вторгення відвідував Луганськ.

За інформацією Центру протидії інформації, Лоруссо створив для поширення антиукраїнської пропаганди італійською мовою сайт та декілька сторінок у соцмережах, які мають досить велику аудиторію. Він регулярно відвідує тимчасово окуповані території України та готує пропагандистські репортажі. Побував в окупованому Маріуполі, де висвітлював «відбудову» міста РФ. В січні Лоруссо вже намагався провести покази пропагандистських фільмів, проте, тоді їх скасували. Також він поширює російські наративи, заявляє про «нацизм» в Україні, та про нібито конфлікт між Президентом України і військовим командуванням.

Редактор: Денис Шабанін

Посилання скопійовано в буфер обміну