Працівники Криворізького державного цирку отримали бронь від мобілізації

Працівники Криворізького державного цирку отримали бронь від мобілізації

Фото: Перший Криворізький

Міністерство культури та інформаційної політики України визнало Криворізький державний цирк критично важливим для України. У результаті чого його працівники отримали бронь від мобілізації.

Відповідний наказ оприлюднено на сайті Міністерство культури та інформаційної політики України.

У наказі визнається, що Цирк є критично важливим для національної економіки чи задоволення потреб криворіжців в особливий період. Це означає, що працівники Криворізького цирку отримали бронь від мобілізації.

Також бронь отримала Дирекція пересувних циркових колективів України. Така ситуація обурила криворіжців. На що Ростислав Карандєєв, який тимчасово виконує обов'язки Міністра культури та інформаційної політики України відреагував у Фейсбук-дописі:

«Це звичайна неповага до людей сфери, які чесно і якісно роблять свою роботу, примітивна оцінка їх суспільного значення, як і в цілому значення культури в країні, що воює».

Окрім того, він зазначає, що це єдиний заклад, що проводить вистави у найвіддаленіших територіальних громадах, куди важко дістатися, де люди не мають можливості відвідувати культурні заходи.

Зауважується й те, що колектив виїзного Цирку перебуває у відрядженні 11 місяців на рік, виїжджає на деокуповані території, проводить вистави в госпіталях, в укриттях, непристосованих приміщеннях.

«За 2023 рік колективом було проведено 1510 вистав які відвідали майже 145 тисяч глядачів в 17 областях України. За 2 місяці 2024 року вже проведено 182 вистави в 14 областях», — написав Ростислав Карандєєв.

Також відмічається, що 8 працівників Дирекції пересувних циркових колективів України сьогодні перебувають у складі Збройних Сил України.

У коментарях під дописом Карандєєв погодився, що заклади культури не зовсім доречно називати критично важливими для функціонування економіки підприємствами:

«Правильно було б назвати їх суспільними інституціями критично важливими для функціонування загалом країни, для забезпечення нашої духовної стійкості та сили опору».

Нагадаємо, бронь від мобілізації також отримали футболісти клубу «Кривбас».

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну