Гравців ФК «Кривбас» бронюватимуть від мобілізації

Гравців ФК «Кривбас» бронюватимуть від мобілізації

Фото: Перший Криворізький

Міністерство молоді та спорту України визнало футбольний клуб «Кривбас» критично важливим для функціонування економіки, тож його гравці матимуть бронь від мобілізації.

Про це йдеться в указі, опублікованому на сайті відомства.

Клуб визнано критично важливим для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. Це передбачає бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та дії правового режиму воєнного стану.

Раніше серед футбольних клубів такий статус отримали «Динамо», «Шахтар», «Дніпро-1» та «Оболонь». Їхніх гравців не можуть призвати до лав ЗСУ.

Нагадаємо, бронь від мобілізації мають ті, хто працюють в установах, організаціях та на підприємствах, які визначаються як критично важливі для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Це стосується також кінцевих бенефіціарних власників цих підприємств, у тому числі тих, які відіграють ключову роль у задоволенні потреб ЗСУ та інших військових формувань протягом особливого періоду.


Читайте також: президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт, що зменшує мобілізаційний вік з 27 до 25 років.

Посилання скопійовано в буфер обміну